fbpx Skip to content

Paint & Party toi hauskan hupikonseptin Tampereellekin

Maalaamaan? Jaa mää vai? Se jolla ei pysy edes peruskynä kädessä kirjottaessa, saati sitten sivellin tärisevässä otteessa?

Kaikkea on kuitenkin koitettava kerran elämässään, joten lähin rohkeasti testaan taitojani taiteen ihmeellisessä maailmassa. Ja ihan hyvin siinä sitten kävikin.

Paint & Party avasi Lahdessa viime vuoden puolella ja laajensi lähes heti Helsinkiin ja Tampereelle. Yrityksellä on ammattilaisia maalausohjaajina, joten maalauksesta ei tarvitse olla minkäänlaista kokemusta ennen tapahtumaan menoa. Paint & Party järjestää niin avoimia kuin yksityisiäkin tilaisuuksia. Avajaiset Tampereella järjestettiin lauantaina 8.2. ja mukaan kaverikseni värväsin Olgan, joka oli ollut into piukeana konseptista jo ennen avec-kutsuani.

Taidetaidoton muija maalaustapahtumassa – uhka vai mahdollisuus?

Tilaisuus alkoi säännöillä, jotka kehottivat kuuntelemaan ohjaajaa, pitämään hauskaa ja tilaamaan viiniä maalaamisen rentouttamiseksi. Itellä oli lasi skumppaa, joka kesti (uskomatonta kyllä) koko kaksituntisen tilaisuuden ajan, koska keskityin maalaamiseen niin intensiivisesti. Harvoin sitä skumppaansa unohtaa kuulkaas, nyt oli tosi kyseessä. Olin päättänyt onnistua taulussani.

Meitä odotti valmis tila kaikkine välineineen.
Ohjaajamme oli varsin pirteä tapaus. Ohjeet olivat myös hyvin selvät, maalaus tehtiin helpoksi.
Kuva: Paint & Party
Kuva: Paint & Party

Maalaus aloitettiin flamingon ääriviivojen hahmottamisella. Niitä hahmoteltiin milloin piirtämällä sydäntä, milloin kolmiota ja milloin ympyrää. Ja niin vaan flamingo tuli esiin! Olin jo tässä vaiheessa ihmeissäni. Kun sitten alettiin maalaamaan sinistä taustaa ja pääsin ekaa kertaa sekoittamaan värejä ja hakemaan omaa sinisen sävyä siveltimellä, olin jännityksestä soikeana. Olin varma, että saan teoksen pilattua jollain todella nololla tavalla vielä jossain vaiheessa.

Sinisen taustan jälkeen maalasimme itse flamingon. Homma alkoi mennä tarkemmaksi… Vielä kun päästiin ohuisiin jalkoihin, reunojen siistintään, saati nokan mustan raidan maalaamiseen, alkoi sivellinkin käydä tutuksi. Ensi kerralle jäi kuitenkin parannettavaa: en millään muistanut kastella sivellintä tarpeeksi, ja tämä hidasti maalaamistani (luulen).

Tarkkuutta ja hellää otetta vaativat ohuet sivellinvedot olivat hankalimpia. Mun kädet tärisi ja silmät tuntuivat välillä luovuttavan tarkentamisen suhteen. Mutta onneks pikkumokat ei kaukaa näy! Jos ei siis liian läheltä katsonut, aloin pikkuhiljaa uskoa tyydyttävään lopputulokseen.

Kivointa oli lopun ”pistelyt” eli elävöittävät väriläiskät. En muista mikä tekniikan oikea nimi on, mutta joka tapauksessa oli hauska leikkiä väreillä sinistä taustaa vasten. Mulla jäi melkoisen iso lohkale sinistä tauluun, koska olin tehnyt flamingoistani melko minit, niin täysin kolon vielä tekstillä. Hirvittävän syvällistä harvoin keksii pienessä ajassa paineen alla, mutta ”See the PINK in life” sopii mun olkkariin kyllä ihan hyvin.

Kuva: Paint & Party

Sosiaaliset taidot vähenivät taidetaitojen kasvaessa

Jossain vaiheessa maalaustuntia tajusin, etten ollut jutellut Olgan kanssa lähes lainkaan. Tätä aktiviteettia varten ei siis seuraa välttämättä tarvitse, vaikka onkin sitten jälkikäteen (ja kesken) hauska vertailla teoksia toisten kanssa. Mutta kovin kyllä vaati keskittymistä ja muun maailman blokkaamista ulkopuolelle ainakin itsellä tämä hauskuus.

Itse elin melkoisessa kuplassa koko maalaamisen ajan. Vaikka jännittikin ja suorituspaineet ahdistivat hieman, niin kyllä maalaaminen on harvinaisen rentouttavaa ajanvietettä. Kaksituntinen lensi kuin siivillä ja tilassa oli tosi rento ja iloinen tunnelma.

Näköjään on olemassa aktiviteetti, joka saa mutkin keskittyyn.
Kuva: Paint & Party

Koko maalaushetken ajan olisi voinut tilata viiniä tai mitä tahansa juotavaa Teerenpelin tarjoilijoilta, ja se onkin hauska lisä. Itsellä jäi tuo mahdollisuus nyt käyttämättä, mutta ehkä sitten ensi kerralla! Teerenpelissä on myös hyvät safkat ja omat oluet.

Maalaus saatiin tietenkin muistoksi ja se koristaa nyt omassa kodissani kaikessa upeudessaan. Ja onhan se oikeasti hauska muisto saada seinälle itse maalaamia tauluja 😀

Ootko testannut tätä konseptia ulkomailla tai kenties jo Paint & Partyn tapahtumissa Suomessa?

Tässä muutama lisävinkki Tampereelle: lähde vaikka minigolfaamaan sisätiloihin tai paikallisoppaan (eli mun!) mukana minne sydän halajaa.

Ja muistathan, että mut löytää myös täältä:
IG @dramaontheroad
FB @DramaOnTheRoad

2 Comments

  1. Hih, oikeasti maalaustaide ja piirustus ovat siitä hyvä taidemuoto, että niitä on vaikea harrastaa juopuneena, paitsi jos oikein abstraktisti läiskii menemään. Ei minua tuossa punaviinit houkuttele – tärpätin tuoksu riittää kun öljyväreillä maalaa, mutta jos kerrankin pääsisi yksin rauhassa sotkemaan valmiiksi kalustettuun ateljeeseen, jossa ei haittaa vaikka väriä tippuu lattialle tai roiskuu seinälle ja sitten lopuksi joku toinen pesisi pensselit ennenkuin ne kuivuvat koppuraksi, niin se olisi mun juttu.

    • Nythän Paint & Party tässä tilanteessa antaa ihmisten tilata heidän maalaussetit kotiin, niin pääsee omassa rauhassa maalaamaan niin halutessaan. Yleisötapahtumia ei ymmärrettävästi järjestetä 😀 Mutta hauskaa oli tällaiselle ensikertalaiselle! Ja juuri helppoa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.