fbpx Skip to content

Legenda jo eläessään: Café Pispalan Pancake Breku

Last updated on 14 heinäkuun, 2019

Uuden viikonlopun koittaessa ryhdyin muistelemaan omaa kesäistä viikonloppuani parin viikon takaa. Kävin pitkästä aikaa Café Pispalassa pannukakkubrekulla, kun esittelin skoteissa asuvalle ystävälleni sitä puolta Tampereesta, mitä hän ei ollut vielä nähnyt: Pispalaa.

Edellisenä iltana oltiin jo nautittu puistoviinit Pyykkimettässä Pyhäjärvelle tuijotellen ja käyty hillumassa Vastavirtaklubilla. Vastavirtaklubi ei ehkä ollut kaverini lemppari, niin kuin ei myöskään öinen tunkeutumisemme Tulitikkutehtaan alueelle, mutta Pispala sai silti hyväksynnän seuraavaksi naapurustokseni. Kiitän Café Pispalaa tästä hyväksynnästä.

Cafe Pispala Pancake breku
Cafe Pispala Pancake breku

Jos olet Tampereella käynyt ja googlaillut yhtään Tampereen suosituimpia ravintoloita ja brunsseja, olet varmasti kuullut tästä Pancake Breku -brunssista. Ehkä jopa käynyt? Vanhassa punaisessa talossa Pispankadulla Pispalassa tarjoillaan Tampereen mahdollisesti tunnetuinta brunssia. Ei noutopöytää vaan listatilaus ja pöytiintarjoilu. Silti brunssi. Ei saa olla liian kaavoihin kangistunut. Ja jos on, niin kyllä täältä mimosankin saa!

Syvällä Pispalassa saat kaupungin parhaat amerikkalaiset pannukakut

Pancake Breku on nimensä mukaisesti asian ytimessä: lautaselta löytyy kolme amerikkalaista pannukakkua hervottoman voinokareen alta, bourbonsiirappia, munakokkelia, pekonia ja bratwurstia. Oman brunssini otin ensimmäistä kertaa kasvisversiona, enkä pettynyt! Munakokkelin päällä oli lihojen sijaan mausteinen kasvishässäkkä. Kyllä maittoi!

Pannukakut ovat uskomattoman täyttäviä. Me emme kumpikaan jaksaneet syödä annoksiamme loppuun, vaikka kuvia katsoessa se tuntuu naurettavalta. Tämä lautasellinen on myös naurettavan hyvä darra-aamiainen (kuten tuli käytännössä todettua). Vaikka joutuukin hieman kärvistelemään Pispalanportaissa tämän takia, on kaikki sen arvoista, kun saat eteesi Tampereen parhaat pannukakut.

Cafe Pispala Pancake breku
Cafe Pispala Pancake breku

Café Pispalan brunssin suosio on kiistämätön. Pöytä kannattaa ehdottomasti varata etukäteen ja tilauksia saa useimmiten odotella yli 30 min. Me taisimme odottaa 45 min. Kahvia saa kuitenkin santsata mielensä mukaan ja juomat ja hedelmäkippo tulevat jo etukäteen. Hirveässä nälässä tuijottelinkin hedelmäkippoa, mutta kun se piti saada kuvaan niin eihän sitä syödä voinut.

Loppuhuomio: mistä tietää, että on bloggaajan kanssa syömässä?
1) Ruokiin ei kosketa ennen kuin kaikki lautaset ovat pöydässä
2) Ruokiin ei kosketa vaikka kaikki lautaset olisivatkin pöydässä, koska niistä pitää saada kuva
3) Ruokiin ei kosketa vaikka kaikki lautaset olisivatkin pöydässä ja ruokakuvat otettuna. Pitäähän bloggaajastakin saada vielä kuva ruokien kanssa.
4) Ruoka on kylmää. Enjoy!

Cafe Pispala Pancake breku
Arskat päässä sekä esteettisistä syistä (meikittä liikkeellä) että auringon karkottajana. Päänsärky loppui toisen pannukakun kohdalla.

Pispala on oma sielunmaisemani. Koen syvää yhteyttä Pispalaan, asiaa yhtään liioittelematta. En malta odottaa, että toivottavasti jo ensi vuoden lopulla olen pispalalainen vanhassa puutalo-osakkeessa! Saa vinkata hyviä asuntoja alueelta, Pyhäjärven puolelta mielellään.

Jos Pispala on sulle uusi tuttavuus, mutta ehdottomasti tuttavuus mistä haluat ottaa selvää, buukkaa mut oppaaks ja valokuvaajaks reissullesi! Tai jos sulle vaikka tulee kavereita Suomeen, joille haluaisit järjestää hauskan tapahtuman Tampereella? Lisätietoja täällä.

Ja muistathan, että mut löytää myös täältä:
FB @DramaOnTheRoad
IG @dramaontheroad

16 Comments

 1. Vitsi miten herkullisen näköistä! Tonne täytyy päästä ehdottomasti kun sinne päin suuntaa 🙂

  • Ja samalla näkee Pispalaa, mikäs sen parempi kun samalla reissulla kaks kärpästä yhdellä iskulla!

 2. Kiva suositus, pitää käydä maistelemassa, kun seuraavan kerran käyn Tampereella – toivottavasti pian!

  • Aivan ehdottomasti! Tämän takia kannattaa suunnitellakin reissu Tampereelle 😉

 3. Emma Emma

  Cafe Pispalassa parasta on tosiaan ne pannukakut (vieläkään ei taida saada annosta pelkkiä pannukakkuja?) ja se miljöö. Joskus pitäisi koittaa illallistakin, kun ne kaikki teemaruuat kuulostaa niin herkuista myös!

  • Oon miettinyt ihan samaa, että miten en oo vielä eksynyt tänne illalliselle tai edes lounaalle! Aina vaan sama breku 😀 Nyt pitää kyllä ottaa oikein asiaks käydä muutenkin täällä syömässä kun vaan brunssilla 🙂 Ja ei, ikävä kyllä pelkkiä pannareita ei saa vieläkään.

 4. Enpä tiennyt että toi Cafe Pispalan brunssi on noussut ihan näin legendaariseen maineeseen. En kyllä ihmettele, parhaat amerikkalaiset pannukakut mitä olen ikinä Suomessa syönyt!

  • Café Pispala on ainakin Tampereella jo legendan maineessa, ja yllättävän moni turistikin siitä tietää ja kyselee nimenomaan tämän Pancake Brekun perään 🙂 Haha ja sama, parhaat pannarit mitä oon missään syönyt 😀

 5. Aah, mä metsästän hyviä aamupaloja ja onneksi tulee Tampereella käytyä, joten jes, nyt on yksi syy lisää tulla. Hyvät pannukakut on parhautta!

  • Niin on! Mahtavaa jos sait tästä uuden aamupalavinkin Tampereella 🙂

 6. Apua, miten herkulliselta näyttää! <3 Pitää ehdottomasti mennä tuonne seuraavalla Tampereen visiitillä. Tampere on muutenkin ihana! 🙂

  • Kyllä! Ihanan filmaattinen annos makua unohtamatta 😀 Musta saa aina seuraa tälle brunssille 😉

 7. Pannukakkuja … pitäisiköhän sitä lähteä Tampereelle …
  Toissakesänä poikkesimme matkalla Mänttään ja päädyimme risteilylle Laukontorilta ja näimme Pispalaa järveltä, muttemme poikenneet siellä. Ehkä siis seuraavalla kerralla!

  • Moni myös jää Pirkankadulle eli Ala-Pispalaan käydessään Pispalassa, mutta kannattaa ehdottomasti kivuta aina Pispalanharjulle saakka ja ihastella maisemia Pyykkimettän puistosta. Pispala aukeaa aivan uudella tavalla (mielestäni oikealla tavalla), kun sinne oikeasti menee käppäilemään eikä vain aja ohi 🙂 Café Pispalasta saa myös lounasta ja illallista, niillä en ole käynyt mutta kuullut kehuja niistäkin.

 8. En ole käynyt tuolla eli voisinkin poistua mukavuusalueeltani, saattaisi puoliso olla välillä mielissään. Alueen olutravintolat ja parhaat pussikaljapaikat kyllä ovat varsin tuttuja 😀

  Täytyisi kierrellä hieman enemmän Tampereen kahviloita, itsellä on muutamat vakipaikat, missä käyn. Joten tämä oli oikeastaan itselle tosi hyvä uusi tuttavuus, mikä otetaan ohjelmaan syksyllä!

  • Suunnittelin pitkään, että kirjotan parhaista ”salaisista” pussikaljapaikoistani tänne, mutta jätin väliin. Joskus haluaa olla rauhassa, en haluu vinkata kaikista mestoistani kotinurkilla 😀 Mut jännä ettet oo käynyt täällä!! Nyt ehdottomasti syksyllä. Uskon, että söi täällä mitä tahansa niin ei kyllä pety. Kannattaa siis pitää silmällä viikoittain vaihtuvaa menuuta ja mennä kun osuu oikean maankolkan maut listalle 🙂 Itselläkin suunnitelmissa testata ruokailu täällä muun kuin brunssin muodossa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.