fbpx Skip to content

Lisää kipinää Tampere-vierailuusi paikallisoppaan avulla

Last updated on 14 elokuun, 2020

Varmaan jo arvasitkin mistä se kipinä tulee? That’s right, it’s me! Nyt voit buukata mut paikallisoppaaksesi Tampereelle.

Mun taustahan on se, että oon paljasjalkanen tamperelainen murteineni kaikkineni (en Kummeli-tasolla vaan silleen siedettävällä tasolla). Muuttaessani Australiaan vuonna 2011 ymmärsin yhtäkkiä lähteväni Tampereelta. Ja siis mitä fiiliksiä se aiheuttikaan! Yhtäkkiä katsoin kotikaupunkiani kaihoten ja kaivaten jo ennen lähtöä.

Silmäni aukesivat entisestään vuosien 2015-2017 aikana, kun työskentelin Visit Tampereella / Business Tampereella markkinoinnin ja turisti-infoilun parissa. Uskomatonta, miten kauan voi asua kotikaupungissaan ymmärtämättä yhtään mitä ympärillä on joskus tapahtunut. Onneksi tilanne on nyt korjattu, ja oon aivan umpirakastunut tähän koskikaupunkiin.

Lähde mun kanssa tutustumaan tämän kaupungin ja lähiseudun tarjoamiin mahdollisuuksiin! Alla lista ja lyhyet kuvaukset mun tarjoamista opastuksista Tampereella. Voit ottaa suoraan muhun yhteyttä: dramaontheroad@gmail.com / 040 772 1423. Voit myös tutustua opastuksiin lisää ja varata Doerzin kautta.

Valokuvausta Pispalassa – värikkäät talot ja järvimaisemat

Ideana kierroksella on, että musta saa henkilökohtasen valokuvaajan Pispalan kauneimmille mestoille. Oon etsinyt ja löytänyt ne paikat, joissa saat takuuvarmat hyvät instakuvat ja missä pääset sisään Pispalan tunnelmaan. Kävelyä kierroksella tulee noin 3 km ja portaita siitä vain puolet (haha, no ei ihan puolet oo portaita mutta siis korkeuseroja on aika pirusti). Pliis älä tuu korkkareilla. Ja jos tulet, niin omalla riskillä.
Kesto 1,5 h ja hinta 40 € / hlö.

Patikointia Kintulammella nuotiopaussin kera

Kintulammi on kaupungin uusimpia retkeilykohteita. Helppokulkuinen maasto sopii kelle tahansa lähes vauvasta vaariin. Lähtö on siis Tampereen keskusta-alueelta mun tarjoamalla kyydillä. Luonnonsuojelualueen läpi käveltyämme pysähdymme notskipaikalle paistamaan makkarat/vegemakkarat ja tikkupullat. Rohkeimmat voivat käydä jyrkänteen alla lammessa pulahtamassa samalla, kun mä valmistan ruoan!
Kesto 5 h ja hinta 120 € 1 hlö + 20 € per lisähenkilö (kahdelta 140 € jne). Hinta sisältää ruoat ja kuljetukset. Samalle retkelle saan max. 4 henkilöä.

Helvetistä itään (ja takaisin) – päiväretki yhdelle Suomen upeimmista maisemista

Helvetinjärven kansallispuiston Helvetistä Itään -kierros on helppokulkuista maastoa. Kierros on noin 4 kilometriä, ja puolessavälissä kierrosta on Helvetinkolun näköalapaikka sekä nuotiopaikka Helvetinjärven rannalla. Pysähdymme lounaalle nuotiopaikalle, ja mahdollisuus on myös pulahtaa järveen vilvoittelemaan mikäli keli on kesäinen. Kierroksen hintaan sisältyy nuotiomakkarat/vegemakkarat sekä tikkupullat. 
Kesto 8 h ja hinta 190 € 1 hlö + 20 € per lisähenkilö. Hinta sisältää ruoat ja kuljetukset. Samalle retkelle saan max. 4 henkilöä.

Ja vielä tähän loppuun linkki varausten tekoon ja lisätietoihin: Mun kaikki Doerz-opastukset. Nähdään Tampereella!

Ja muistathan, että mut löytää myös täältä:
FB @DramaOnTheRoad
IG @dramaontheroad

12 Comments

 1. Enpä ole, alunperin turkulaisena 🙂 miettinyt opasta Tampereelle, vaikka esimerkiksi kivoimpien kuvakulmien löytämiseksi Pispalassa se voisi olla hyväkin idea!
  Sattumalta juuri nyt olen neuvottelemassa privaatista retkestä Peloponnesoksen niemimaalle Ateenasta sikäläisen valokuvausyrityksen kanssa, ideana, että kierretään historialliset kohteet paikallisen valokuvaajan kanssa, joka paitsi löytää paikan päälle puolestamme osaa myös vinkata kivoja kuvakulmia ja ehkä muutenkin kuvaamiseen jotain uusia vinkkejä.

  • Näitä vastaaviahan on tosiaan jo maailma täynnä, mutta ehkä juuri enemmän tuolla kulmalla että pääpaino on nimenomaan siinä itsensä kuvauttamisessa ammattikuvaajan kanssa 🙂 Ja Tampereella paikallisopastukset on niin vasta aluillaan, että saa nähdä missä vaiheessa nämä omat saavat näkyvyyttä oikein kunnolla.

 2. Kiva idea. 🙂 en ole myöskään ikinä suomessa osannut edes ajatella opasta, mutta miksipä ei. 🙂 varsinkin ulkomaalaisille tämä olisi hyvä, joten enkuksi vaan äkkiä sivua pystyyn.

  • Enkuksi onkin kaikki, mutta ajattelin ettei ole haittaa vaikka laittaisin myös suomeksi tyrkylle 🙂 Ulkomaan turisteissa tottakai suurin asiakaspotentiaali, saa nähdä löytävätkö näitä palveluita ja milloin!

  • Haha! Tikkupullasta on tullut hitti 😀 Vinkkinä taikinaan: käytin ihan Marttojen perus tikkupullaohjetta (siis ei pullaohjetta, vaan nimenomaan tikkupullaohjetta), mutta lisäsin 1 tl vaniljasokeria. Tulee makeempi, niin menee oikeen kunnon jälkkärinä 🙂

 3. Itsehän aina kannatan Kummeli-murretta (vanhana tamperelaisena se tulee päälle aika äkkiä kun viettää tarpeeksi aikaa siellä Hämeenkadun rotvallin reunalla), mutta tosi hauska konsepti! Joka kaupungissa pitäisi olla paikallisopas, joka veisi myös instattavimpiin paikkoihin ja napsisi tarvittaessa kuvatkin 🙂

  • Näitä itsekin ulkomailla suosin, ja toivottavasti nyt tulisi buukkauksia 🙂 Haha Kummeli-murre olisi kyllä kova sana, harmi että mulla se ei taivu vaikka alkuperänen tamperelainen oonkin 😀

 4. Tämähän olikin hieno idea. Varsinkin ulkomaalaiset varmasti ovat kiinnostuneita tästä, ja ovat valmiita satsaamaan oppaaseen. Itsekin joskus mietin, että ilmoittautuisin johonkin opaspalveluun kotona San Franciscossa, mutta pienten lasten kanssa sellainen satunnaistyö ei ehkä toimi. Mutta hauskaa se varmasti olisi.

  • Tässä on kiva systeemi se, että saan itse tottakai päättää milloin näitä oon valmis tekemään. Mullakin on päiväduuni + tuntityö + nyt nämä opastukset jos buukkauksia tulee. Eli ihan silleen haipakkaa on, mutta jotenkin palapelin palat vielä sopii keskenään 😀 Mutta lasten kanssa kyllä varmasti aivan mahdottomuus, kun voi tulla vaikka mitä yllättävää.

 5. Samalta suunnilta kotoisin olevana kuulostaa loistavalta suunnitelmalta, toivittavasti saat paljon buukkauksia 🙂 Pispala on tosi kaunis, olis kiva tutustua siihen vielä paremmin, samaten Helvetinjärvellä on tullut käytyä viimeksi pikkutyttönä. Tampere <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.