fbpx Skip to content

Uusi ruokarakkauteni Tallinnassa: Rataskaevu 16

Last updated on 30 maaliskuun, 2019

Oonko viimeinen suomalainen, joka ei tässä raflassa oo vielä käynyt? Voi hyvin olla. NO, IHAN SAMA. Hehkutan silti. Koska Rataskaevu 16 ansaitsee kaikki seuraavat sanani.

Lähdetään liikkeelle ihan alusta: astuimme ravintolaan 20 min ennen pöytävaraustamme, kännyköiden akut aivan finaalissa hirveä tuskanhiki päällä. Miten ladata luuria samalla kun instaan pitäisi saada kuvaa? Mutta kappas! Kuinka voikaan olla näin hyvä tuuri! Pöytämme alla oli varmaan 8 pistoketta. Onnemme oli jo tässä kohtaa ylimmillään.

Rataskaevu 16

Sitten pöytäämme lähestyi aivan ihanan symppis hipster-viiksinen miestarjoilija. Siis apua, hänen ulosantinsa ja pehmeä äänensä oli jotenkin niin rauhoittava, että olisin voinut kuunnella hänen menutarinoitaan pidempäänkin. Hän myös suositteli erinomaisen viinin, jonka nimeä tai edes tyyppiä en nyt muista. Osasi kuitenkin kohdentaa viinin ruoan kanssa, ja se on nykyään omasta mielestäni tarjoilijassa yksi tärkeimpiä ominaisuuksia.

Ruokaonneni oli ylimmillään joka ruokalajin kohdalla

Saimme ensin eteemme leipää, josta Maarit oli hekumoinut jo etukäteen. Eikä suotta, leipä oli oikeasti taivaallista! Pehmeää, tuoretta, tummaa leipää, missä oli aivan oma makunsa kuin muissa aiemmin syömissäni leivissä. Jätin kuitenkin suosiolla Maaritille kolme palaa, sillä tiesin omien ruokieni olevan melko tuhteja.

Sitten alkupalaan: herranjestas. Voiko graavilohi, mäti, punasipuli ja sinappi-hunaja-kastike enää paremmalta maistua? Tuskin. Niin yksinkertaista, mutta niin hyvää. Ja esillepano kaikissa ruoissa oli täysi kymppi. Täällä jokainen on hyvä ruokakuvaaja, sillä näistä annoksista ei ole mahdollista saada huonoa kuvaa.

Rataskaevu 16
Alkupalana graavilohi, punasipuli, mäti ja sinappi-hunaja-kastike. NAM.

Pääruokaa vähän jännitin. Olin valinnut listalta turskaa ja minulle oli luvattu, että se on täysin ruodotonta. Monesti kuitenkin ravintolassa, kun luvataan ruodotonta, tarkoitetaan todellisuudessa vähäruotoista. Vihaan ruotoja. Niitä ei yksinkertaisesti valkoisessa kalassa saa olla, vaikka niitä usein onkin, kun ne ovat niin pieniä. Tästä syystä jätän usein valkoisen kalan tilaamatta.

Rataskaevu 16
Tätä kutsun jo ruokaonneksi! Maaritin edessä on punajuurikeitto.
Rataskaevu 16
Pääruokana turskaa, linssejä ja kasviksia herkkukastikkeessa.

Nyt kuitenkin kannatti ottaa riski, sillä turska todella oli ruodotonta! Annoksessa oli sitruuna-valkokastiketta, kasviksia ja (ilmeisesti) inkivääriä ja linssejä. Ja sanonpa vaan, että taivaallista tämäkin. Varmasti myös ulkonäöllisesti elämäni upein kala-annos.

Jälkiruoaksi yritin valita jonkun ei-liian-tuhdin, mutta vikaan olisi mennyt varmaan joka valinta. Melko täynnä alkoi olla tässä vaiheessa ja cashewpähkinäcreemi kuulosti jokseenkin kevyeltä. Haha! Eipä ollut! Creemi oli rakeista, tuhtia, täyteläistä ja todella pähkinäistä.

Rataskaevu 16
Cashewpähkinäcreemi, päärynää ja vadelmaa. Jälkkäriviinin tilalla raparperiskumppa. Suositeltava yhdistelmä sinulle, joka et välitä makeista jälkkäriviineistä.

Annoksessa tuli mukana myös päärynää ja vadelmia ja vadelmakastiketta. Siis aivan ihanaa, mutta todella iso annos tuntien ruokien päälle. Onnistuin kuitenkin syömään kaiken, ja koska olen melko pieniruokainen, veikkaan että monella muulla ei tule yhtä täyttä oloa näiden jälkeen.

Siis, sanotaanko nyt näin että…

Tapahtui tulevaisuudessani mitä tahansa, tänne on päästävä uudestaan. Rataskaevu 16:sta ei mulla ole pahaa sanottavaa mitään, tätä suosittelen lämmöllä kaikille, jotka ovat yhtä tietämättömiä kuin mä eivätkä ole täällä vielä käyneet.

(Loppuun tieto oman menuni hinnasta: n. 43 €. Ruoat, lasi valkkaria ja jälkkärin kanssa vielä lasi raparperiskumppaa.)

Rataskaevu 16

Ootko käynyt Rataskaevu 16:ssa? Oonko oikeesti ainoo, jolle tämä paikka tuli uutena tuttavuutena?

Koko päivän tarinan voit lukaista täältä: 20 000 askeleen päivä Tallinnassa .

Ja muistathan, että mut löytää myös täältä:
FB @DramaOnTheRoad
IG @dramaontheroad

34 Comments

 1. Heh, voi hyvin olla että olet ainoa :). Mutta totta puhut: Rataskaevu ei petä ikinä! Oletko tiennyt, että samoilla omistajilla on myös ravintolat Pegasus, Tabac ja uusin tulokas Ülo? Huikean hyviä nekin. Tallinna on kyllä uskomaton ravintolakaupunki nykyään. Viimeisin iloinen yllättäjä oli Jahu katukeittiön tyyppien avaama Jahu Ravintola entisen Apelsin Raudteen tiloihin. Aika ei tahdo koskaan riittää kaikkien hyvien ravintoloiden testaamiseen! Täällä kaikki omat suosikkini: https://sooloiluja.com/tallinnan-parhaat-ravintolat

  • Kiitos vinkeistä! Siis mulla on Tallinna jotenkin jäänyt kunnolla näkemättä, vaikka kaveri siellä asuikin kolme vuotta. Mutta siis inhoan sydämeni pohjasta laivalla oloa… Junan tullessa voin vaan kuvitella kuinka usein Tallinnassa käyn 😀 Paljon kertoo laivainhostani se, että sama kaveri joka Tallinnassa asui asuu nyt Skotlannissa ja oon siellä käynyt vuoden sisään useammin kuin mitä Tallinnassa aikoinaan 😀 Mutta noi sun ravintolavinkit otan ehdottomasti testiin kesällä! Aion ottaa itteeni niskasta kiinni ja selvitä laivareissuista.

 2. Ah. Ja sekin vielä, ettei menu ollut hinnalla pilattu! Tuo raparperiviini lähtee ens kerralla kokeiluun 😊

  • Hei kiitos!! Unohdin mainita hinnan, lisäsin nyt 😀 Iso suositus raparperiviinille!

 3. Me käytiin pari vuotta sitten, kun ystävä suositteli. Ihan mieletön paikka ja samoin hinta-laatusuhde. Viinien kanssa juurikin tuo 40€ kahdelta 😊

  • Mun menu oli yksin itselläni tuon 42 €, mutta otin kyllä listalta kaikki ne kalleimmat vaihtoehdot 😀 Kaverin ruoat olikin sitten maltillisempi 25 €, mikä on varmasti tyypillisempi hinta tuolle ravintolalle. Mutta eipä harmittanut maksaa 42 € noista ruoista!

 4. Hei meillä on varmaan ollut sama tarjoilija. Tai sitten ravintolassa on useampia hipsteriviiksisiä rauhallisia tarjoilijoita, jotka osaavat parittaa ruoat ja viinit erinomaisesti. Mullakaan ei ole mitään pahaa sanottavaa Rataskaevusta. Hyvää ruokaa, kiva miljöö ja hintakin kohdallaan niin kuin Tallinnassa yleensä.

  • Siis se tarjoilija oli jotenkin aivan ihana!! Toivottavasti tulee sama tyyppi tarjoilemaan ensi kerrallakin 😀

 5. Mä en ole käynyt Tallinnassa muutamaan vuoteen ja tääkin ravintola on vielä testaamatta! Tuosta paikasta olen kyllä paljon kuullut ja aina olen sen korvan taakse pistänyt odottelemaan seuraavaa Tallinnan reissua. Ehkäpä kesällä..?

  • Itselläkin suunnitteilla kesäreissu Tallinnaan, saa nähdä onko aikaa käydä tässä samassa raflassa vai pitääkö käyttää aika hyödyksi ja testata vain itselle uusia paikkoja. Mutta kyllä vain Tallinnan ravintolatarjonta on huippuluokkaa nykyään 😛

 6. Et ole ainoa! Minä minä minä… mutta kiitos tästä vinkistä, sillä ensi kesänä ehkä suuntaamme Tallinnaan. Ihanan näköisiä annoksia. Tulipas nälkä ja samalla ikävä tuota sikäläistä ruokaa. Terkut siis täältä maailman toiselta laidalta.

  • Täällä sanoinkin kaverille, että joka ei täällä saa hyviä ruokakuvia on kyllä oikeasti huono kuvaaja – koska kaikki annokset olivat niin yksinkertaisen kauniita, että ne näyttivät hyvältä aivan joka kulmasta 😀

 7. Ihanan näköiset ruoat, herätti kyllä ruokahalun! Inkivääri ja valkoinen kala kuulostaa herkulliselta yhdistelmältä ja raparperiskumppa, ooh kyllä! <3

  Jonkin verran on Tallinann ravintoloita tullut testailtua, mutta en minäkään ole Rataskaevu 16:n vielä ehtinyt 🙂 Kuulostaa ehdottomasti testaamisen arvoiselta paikalta!

  • Kyllä vain! Itselläkin nyt seuraavalla reissulla ongelma, että mennäkö tähän samaan tuttuun vai testaillako itselle uusia tuttavuuksia, Tallinnan ravintolatarjonta kun on nostanut päätään niin huimasti ja hyviä paikkoja olisi vaikka kuinka. Mutta tänne ainakin kannattaa varata pöytä, monta pariskuntaa ja porukkaa käännytettiin ovelta kun eivät olleet pöytävarausta tehneet 🙂

 8. Tähän ravintolaan en ole vielä koskaan päätynyt, vaikka jo muutaman vuoden ajan olen yrittänyt. 😀 Tallinnassa on niin paljon kivoja ravintoloita, että meinaa iskeä valinnanvaikeus. Ruoat näyttävät kyllä herkullisilta. 😛 Siitä leivästä olen kuullut paljon hehkutuksia.

 9. Ei vitsi! Tää ravintola on kyllä omallanakin listalla, näyttää todella hyvältä. Pitää pistää testiin ehdottomasti!

  • Siis todellakin!

 10. Annemaria/Samppanjaa muovimukista Annemaria/Samppanjaa muovimukista

  Jotainhan tässä ravintolassa on pakko olla, kun sitä kaikki niin hehkuttavat. Ja kun noita sun kuvia katsoo ymmärtää kyllä hyvin, että asian ytimeen on osuttu. Tänne on mentävä seuraavalla Tallinnan matkalla.

  • Ai että, oon kateellinen kaikille kävijöille 😀

  • Kiitos suosituksista! Tallinnassa tulee nykyään valinnanvaikeus ravintoloiden suhteen, sinne tuntuu nousevan huippurafloja kuin sieniä sateella 😀

 11. Heh, en minäkään ole Rataskaevussa käynyt, vaikka tituleeraan itseäni ruokamatkaajaksi. 😀 Kun jotain paikkaa hehkutetaan uudelleen ja uudelleen käy usein niin, että kyllästyn hypetykseen ja jätän sen vuoksi menemättä – tyyliin suomalainen ei usko ennen kuin näkee omin silmin. Rataskaevun kohtaloksi on koitunut sama ilmiö, mutta tälläisen postauksen jälkeen ei taida olla muuta vaihtoehtoa kuin ottaa härkää sarvista ja varata pöytä tuosta hehkutetusta paikasta. 😮

  • Tiedän tunteen niiiin hyvin! Etenkin jos samasta paikasta lukee monesta paikkaa, niin odotuksetkin on jo niin korkealla, että luovuttaa jo ensimetreillä kun eihän niitä voida enää toteuttaa. Mutta tätä kyllä suosittelen, ja jos käyt, niin kerro mitä mieltä olit kaikesta hypetyksestä huolimatta! 🙂

 12. Mitä kummaa, en ole tällaisesta ravintolasta ollut tietoinen vaikka melko säännöllisesti tulee käytyä Tallinnassa ruokamatkalla😁Kiitos vinkistä, hyvältä kuulostaa!

  • Onpa kiva, että jollekin tuli uutena tietona tämä! Ehdottomasti testiin jollekin tulevalle reissulle 😀

 13. Et ole ainut! Mä oon kyllä kuullut tästä jo about miljoona kertaa, mutta en ole päässyt käymään. Ehkä kun piakkoin muutetaan Saksasta takaisin Suomeen täytyy tehdä joku ”etelänmatka” 😉

  • Etelänmatka virkistää muutenkin, vaikka sitten vain näin päiväreissuna kuten itsellä 😀

 14. No näille kuville on pakko kuolata! Ihanan näköistä, Tallinna alkaa olla paikollinen kohde ruoan rakastajalle.

  • Äläpä, nostalnut profiilia ihan yhtäkkiä ja huomaamatta että itseltä mennyt kehitys ohi kunnes nyt lävähtänyt kasvoille ja lujaa 😀

 15. Et ole ainoa, jolle tämä ravintola on uusi tuttavuus. Minä en ole täällä käynyt! Itse asiassa paikka oli mulla mielessä, kun Tallinnassa olin, koska olin juuri nähnyt sun ja Maaritin kuvia paikasta, mutta enpä sitten tullut täällä käyneeksi. Ehkä en ilman pöytävarausta olisi päässytkään. Täytyy seuraavalla kerralla testata.

  • Hauskaa, että kerkesit meidän kuvat juuri ennen reissuasi näkemään 😀 Ensi kerralla sitten! Ja ehdottomasti pöytävaraus, kun jopa arkena joutuivat käännyttämään porukkaa ovelta.

 16. Raija Raija

  Rataskaivossa on käyty kerran. Kalaa halusin tilata, kysyin mitä kalaa se on. Oli turskaa, kiitos ei sille. Lohi ja kuha olisi kelvannut. Yhdistän turskan jotenkin lipeäkalaan…valitsin broileria epävarman tuskan sijaan. Mies valitsi hirvipaistia joka näytti todella upealta annokselta. Jälkiruoaksi tyrnijäätelöä ,tosi hyvää.

  • Itselle myös turska on usein turhan mauton kala, mutta onneksi hyvä ravintola osaa laittaa sen hyvin. Tästä ravintolasta en oo kyllä pahaa sanaa kuullut keneltäkään 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.