fbpx Skip to content

20 000 askeleen päivä Tallinnassa – maanantaireissu turistivapaaseen talvikaupunkiin

Last updated on 2 heinäkuun, 2019

Päiväksi Tallinnaan

Kävipä niin, että sain helmikuun viimeisenä päivänä käteeni nipun Eckerö Linen bonusmatkoja. 5 € -risteilyillä päiväksi Tallinnaan! Olihan siitä Facebook-seuranhakuilmoitus tehtävä. Ja kappas, some löysi mulle matkakumppanin! Niinpä minä ja Maarit noustiin laivaan 11.3. klo 8:30 Helsingin Länsisatamassa. Olin herännyt Tampereella 4:20, jotta ehdin 6:04 junaan Helsinkiin. Ihan hieman pitkä päivä edessä, mutta sen arvoista. Oli aika testata, mitä päivä Tallinnassa voisi tarjota.

Pakko sanoa, että inhoan laivoja. Niin syvästi, että käyn Tallinnassa hävyttömän harvoin. Nyt kuitenkin arkilaiva oli jotain aivan muuta: reilusti sohvapaikkoja vapaana, ei jonoja missään, rentoa ja hiljaista. Siis voiko laivalla olla tällaistakin? Ensi kerralla saatan jopa ottaa aamiaisbuffan, mikä on toinen inhokkini siinä ryysiksessä. Ehkä sekin on maanantaisin mukavampi?

TELLISKIVEN GRAFFITEILLE JA ROSOISILLE KUJILLE

Saavuimme Tallinnaan 11:15 ja 11:30 olimme jo käyneet läpi Sadamaturgin valikoiman ja käppäilimme Telliskiveä kohti. Telliskivi oli meille molemmille uusi tuttavuus ja ainakin itse odotin alueelta paljon.

Päiväksi Tallinnaan
Humalakodan katossa pyörivä vihreä käpy oli varsin suloinen! Ravintolan löydät Balti Jaama Turgin yläkerrasta perältä.
Päiväksi Tallinnaan
Purjo-herne-parmesaanirisotto osui niin nappiin makuhermoilleni, että tämä pitää päästä nauttimaan uudestaankin.
Päiväksi Tallinnaan
Sveta Vintagessa koitin pariakin vaatetta, mutta ostamatta jäivät. Tänne suuntaan ensi kerralla hieman paksummalla lompakolla.

Ihan ei Telliskivi ollut ehkä parhaimmillaan hienoisessa lumipyryssä, mutta Balti Jaama Turgissa oli silti kiva kierrellä ja Humalakoda tarjosi taivaallisen hyvän risottolounaan. Iso suositus Humalakodalle! Balti Jaama Turgista löysimme myös muutaman ihanan vintageliikkeen, mutta tiukat budjetit estivät nyt säädyttömän shoppailun. Jatkoimme siis matkaa Loomelinnakiin ja läheisille graffiteille.

Loomelinnakissa oli ihania pikkupuoteja, mihin ei uskallettu melkein mihinkään sisään. Sen tietää, kuinka paljon rahaa olisi niihin jäänyt! Mutta eipä meitä yritetty edes houkutella sisälle – Maarit epäili, että myyjätkin keräävät voimia viikonlopun ostajien jälkeen uutta viikonloppua varten. Veikkaan myös, että eivät he kyllä maanantaisin parasta tiliä tee.

Itse rakastan graffitikujia kaikkialla maailmassa. Niiden edessä saa ensinnäkin itsestään huikeita kuvia, jos on kuvaajaksi suostuva kaveri mukana, ja niiden värit jotenkin hivelevät silmääni. Poliittiset graffitit menevät itseltäni usein ohi, mutta yleismaailmalliset kantaaottavat naurattavat kyllä. Telliskiven alueelta löytyikin monta ihanaa väriläiskää!

Päiväksi Tallinnaan
Päiväksi Tallinnaan
Päiväksi Tallinnaan

TURRET TURREILEE – LOKKIEN JA PULUJEN SEURANA

Telliskiveltä lähdimme kipuamaan näköalapaikalle – ehkä Tallinnan tunnetuin kohde ja maisema. Itse olen siellä käynyt joskus vuonna 2013 viimeksi eli olikin jo hyvä käydä uusimassa kuvat. Ja kuinka ihana olla paikalla aivan rauhassa! Seurana vain lokkeja ja puluja. Eikö ihmiset oikeasti käy Tallinnassa arkipäivisin? Koska itse käyn ainakin tästä lähin, sosiaalinen suomalainen kaipaa omaa tilaa.

Päiväksi Tallinnaan
Onhan tämä maisema upea, ei siitä mihinkään pääse
Päiväksi Tallinnaan
Perus-turre poseerausmeiningeissään
Päiväksi Tallinnaan
Lokinkin varpaita paleli, kun piti seistä yhdellä jalalla

Kohtu 12:sta laskeuduimme vanhaan kaupunkiin pöytävaraustamme varten. Kello huiteli jo kolmen nurkilla ja laivassa pitäisi olla kuuteen mennessä. Olimme varanneet paljon aikaa Rataskaevu 16 -ruokailuun, ja syystä. Onhan niillä maailman paras leipä, ainakin Maaritin mukaan.

Leivästä ja ruoista kerron joskus myöhemmin, sillä ne ansaitsevat oman postauksensa. Sen verran sanon kuitenkin jo nyt, että ravintolassa oli ehkä sympaattisin tarjoilija. Niin ihanan hymyilevä ja avulias, että vieläkin ilostuttaa. Eikä ne kissapiirrokset kuitissa haitanneet asiaa yhtään.

Laiva lähti takaisin 18:30 ja Helsingissä olimme 21:00. Tampereelle juna saapui 23:52. Että olihan tämä ihan pirun pitkä päivä, mutta niin ihana arkipako! Päivä Tallinnassa on todellakin suositeltava kokemus ihan kelle vain, etenkin arkipäivänä.

Oletko itse lähtenyt päiväksi Tallinnaan ja vieläpä arkena? Millainen kokemus oli käppäillä Tallinnaa ympäri ilman ryysistä ja kiirettä?

Samat tarinat, mutta eri näkökulmasta, voit muuten lukaista täältä Maaritin blogista.

Ja muistathan, että mut löytää myös täältä:
FB @DramaOnTheRoad
IG @dramaontheroad

10 Comments

 1. Hei, sattuipa mukavasti, itse olen nimittäin lähdössä Tallinnaan reilun viikon kuluttua. Arkena. Ja aion ihan yöpyäkin. Olen ajatellut etukäteen nimenomaan tuota, että ehkä näen turistivapaan Tallinnan. Ajoitin reissun maaliskuun loppuun ajatellen, että ehkä näkisin jo ripauksen kevättä ilmassa, mutta ainakin sinun kuvissa on vielä lunta ja jäätä. 😀 No ehkä kevään näkemiseen olisi pitänyt valita hiukan eksoottisempi kohde. 😀

  • Mekin ajateltiin, että ehkä olisi toivetta jo keväästä, mutta ei todellakaan ollut 😀 Lunta ei kuitenkaan satanut ihan hirveästi ja kyllä vain saa kuviin kauniit maisemat kun katoilla on lunta. Hyvät puolensa talvessakin 🙂 Turistivapaa Tallinna tulee luultavasti kyllä olemaan! Oli aivan ihanaa nauttia kaupungista aivan omassa rauhassa.

 2. Tekisikin mieli Tallinnaan, tosin meiltä se ei yhdessä päivässä onnistu, yöpyminen on pakollinen, mutta silloin ehtii myös balettiin/teatteriin. Ne ovat Tallinnassa aina matkan kohokohtia.

  • Kyllä itsekin mielelläni yön aina olisin, mutta kivoja nämä tällaiset pikapyrähdyksetkin 🙂 Balettia vielä Tallinnassa kokematta, mutta jos on yhtään samantasoinen kuin Pietarissa niin en ihmettele että on reissun kohokohta.

 3. Olipa teillä kiva päivä! Voisin toteuttaa tämän joskus itsekin, koska edellisestä Tallinnassa hengailusta on kulunut luvattoman kauan aikaa, mutta ei herranjesta en kyllä pysty lähtemään Tampereelta kuuden junalla :O Otetaan joku kerta vähän varhaiskeski-ikäisystävällisemmällä aikataululla uusi Tampere-Tallinna-ryhmämatka? 😀

 4. No niin, nyt taitaa olla pakko lähteä Tallinnaan vaan tuon risoton perässä… Telliskivi kiinnostaa muutenkin ja nyt kuolaan jo rinnuksille!

 5. Täältä kanssa kehut Rataskaevun leivälle, se oli niin hyvää ja niin kauniisti aseteltu. Ai niin, unohdin kokonaan ettet ollut käynyt ennen tätä Kalamajan alueella! Toi on tosi kivaa seutua mun mielestä ja erityisesti kesällä olisi kiva päästä siihen terassijunaan olusille – ehkä ensi kesänä? 😉

  Telliskiven myyjät on itse asiassa aina aika passiivisia, ei oo koskaan sen pahemmin houkuteltu sisään ja kohteliaasti vain tervehditty. Tykkään tuosta, niin saa rauhassa katsella ja pyytää apua, jos sitä tarvitsee.

  • Ehkä ensi kesänä olusille! Ja samaa mieltä tuosta, että on kiva kun saa kierrellä ihan rauhassa. Jotenkin näin sosiaalisena suomalaisena ahdistaa liikkeiden sisäänheittäjät… Ehkä tuollakin on se ymmärretty, valtaosa asiakkaista tulee varmasti Suomenkin puolelta.

 6. Itse kävin pyörähtämässä kahden yön sooloreissun Tallinnaan noin kuukausi takaperin. Kävin Telliskiven alueella sinun tavoin ekaa kertaa ja ehkä alue ei ihan päässyt näyttäytymään edukseen helmikuun viimassa ja sateessa. Kesällä varmasti ihana paikka! Kävin myös syömässä Rataskaevussa ja jestas, kuinka hyvää ruokaa ja ihana palvelu! Mulla löytyi kuitista kruunupäinen kirahvi 😄 Kunhan aikataulut antaa periksi, niin Tallinnan postaus on ehdottomasti tulossa. Muutama aika samanlainen kuvakin on tulossa😅

  • Haha, monilla tuntuu olevan samat kuvat kun loppujen lopuksi kuvauksellisia paikkoja näissä samoissa kohteissa on yllättävän vähän 😀 Onneksi graffitit varmaan vaihtuvat aika ajoin – tulee vähän eroavaisuuksia bloggaajien postauksiin 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.