fbpx Skip to content

Kuule sielusi kutsu – lähde Nimbiniin

Last updated on 7 maaliskuun, 2019

Nimbinissä asuminen muutti tapaani katsoa ja kokea yhteiskuntaa ja maailmaa. Nimbin Australiassa vie kulkijansa toiselle aikakaudelle, toiseen ajattelutapaan ja elämäntyyliin. Nimbin avaa ihmisen sielun. Tätä kirjoitusta varten ehdotan seuraavaa: kuuntele Pink Floydia ja lue kaikessa rauhassa.

Nimbin. Sielunmaisemani, Woodstockin virallinen sisarkaupunki. Täällä aika on pysähtynyt vuoteen 1969 ja ihmiset ovat iloisempia, rennompia ja sanaa ”kiire” ei tunneta.

Tuossa on minun Nimbinini, niinkuin itse sen koin niiden uskomattoman hienojen ja sateisten kolmen viikon ajan maaliskuussa 2012.

Saavuin Nimbiniin kuten kaikki muutkin: hippibussilla Byron Baylta. Mutta toisin kuin kaikki muut, minä suunnittelin jääväni Nimbiniin hetkeksi. Monet tulevat Nimbinin 200-metriselle pääkadulle pällistelemään puoleksitoista tunniksi, ostavat hieman polteltavaa (jota kaikille avoimesti tarjotaan) ja palaavat ”hippiyhteisöihinsä” Byron Baylle.

Spirit of Nimbin
Onhan Byron Bayn ranta upea, ei siitä mihinkään pääse. Ja kuulemma Australian parhaita paikkoja surffaukseen.

Byron Baylla on maine hipahtavana kaupunkina, mutta ei se mesta ole kyllä hippejä nähnytkään, muuta kuin ne jotka jatkavat matkaansa Nimbiniin. Hipstereitä ja bilettäviä surffareita siellä on kyllä runsaasti! Byron Bay on suosittu kohde ja ymmärrän kyllä miksi, mutta itselleni kaupunki oli hieman liian pinnallinen.

Nimbinin sielukas elämäntyyli

Nimbin tarjoaa loistavat puitteet henkilölle, joka haluaa paeta arkea ja elämää ylipäänsä. Itse halusin rauhoittua hetkeksi aloilleni ennen Australia-kierrokseni alkua. Olin ollut töissä Australia Postilla neljä kuukautta ja asunut Brisbanessa puoli vuotta kaverini kanssa. Kaveri lähti kuitenkin takaisin Suomeen, vuokrasopimus päättyi ja minä irtisanouduin töistä.

Majoituin YHA Hostellissa mikä oli kylän ainut hostelli vuonna 2012. Nimbinissä ei kirjaimellisesti ole mitään muuta tekemistä kuin poltella, relata ja paeta elämää luonnon keskellä. Toivottavasti Nimbin myös pysyy tällaisena pakopaikkana! Kovien huumeiden aiheuttamat ongelmat olivat silmiinpistäviä joillain vakiasukkailla, mutta turisteille Nimbin on kuitenkin turvallinen paikka. Enkä tällä kirjoituksella missään nimessä kannusta huumeiden käyttöön, mutta Nimbinistä ei voi kirjoittaa mainitsematta tätä asiaa.

Spirit of Nimbin
Nimbinin pääkadulla aistii kaupungin rennon elämänasenteen
Spirit of Nimbin
Majoituin paikallisessa YHA Hostellissa kolme viikkoa. Tämä oli ainakin vuonna 2012 kylän ainut hostelli.
Spirit of Nimbin
Rakastin hostellini seinämaalauksia ja muita asujia sekä yleistä tunnelmaa. Olin kotonani aivan heti!
Spirit of Nimbin

Keskellä upeata luontoa tunnet juurtuvasi Äiti Maahan aivan uudella tavalla

Nimbinissä rakastin eniten sitä, miten siellä oli luonto läsnä kaikkialla. Tottakai tähän liittyi sadekautena myös huonoja puolia: lukit suihkutiloissa, torakat makuuhuoneessa yöaikaan (torakat pakenevat sadetta sisätiloihin), jättikokoiset heinäsirkat sängyssä ja puussa hengaavat myrkkykäärmeet riippumaton vieressä. Mutta kummasti niihinkin tottui!

Ja kuinka upeita asioita tulikaan vastapainona: wallabeita matkalla kaupunkiin, nokkasiilejä rapistelemassa pusikossa ja upeat tähtikirkkaat yöt keskellä vuoria. Iltaisin kuuntelimme hostellin porukalla paikallista radioasemaa (tätä ei voi kuvailla, tämä pitää kuulla sillä pilvessä olevat radiojuontavat ovat jotain aivan käsittämättömän hauskaa :D) ja pelasimme korttia. Nämä vuorimaisemat ja vuoritunnelmat eivät unohdu minulta ikinä. Tänne haluan palata.

Nimbin australia
Ei mikään huono paikka päiväunille
Spirit of Nimbin
Tätä oli elämä hostellissa Nimbinissä: hengailua hengailun perään

Spirit of Nimbin
Hei vaan! Kauppareissut ja kävelyt kilometrin päähän ”keskustaan” hostellilta olivat aina ihania, kun törmäsi kaikenkarvaisiin kavereihin matkalla.

Se ainoa nähtävyys: Nimbin Museum

Nimbinin museo on huikea kokemus ja jos et ole liian pilvessä (tai juuri tarpeeksi pilvessä) saatat kokea upeita valaistumisen hetkiä täällä. Nimbin museo herättää kyseenalaistamaan historiaa ja elämää mitä hauskimmalla tavalla. Tänne voi lähteä hupimatkalle tai tiedematkalle! Itse kävin hupimatkalla, mutta ensi kerralla aion tiedematkalle. Tässä lempikuviani museosta.

Spirit of Nimbin
Heti siäänkäynnillä nostetaan esille hienoja elämänohjeita
Spirit of Nimbin
Spirit of Nimbin

Tämä on minun tarina Nimbinistä. Nämä 20 päivää muuttivat tapani kokea elämää – nauti joka hetkestä, älä ressaa tulevaisuutta sillä se tuo mitä on tuodakseen, ja nauti virrasta, joka ohjaa sinua kohti oikeita päätöksiä. Elämällä on uskomaton kyky heittää meille mitä kummallisempia asioita – miksi et ottaisi selville mitä sillä on tarjota?

Oletko käynyt Nimbinissä, kenties minun 2012 reissuni jälkeen? Miten itse koit kaupungin?

Ja muistathan, että mut löytää myös täältä:
FB @DramaOnTheRoad
IG @dramaontheroad

16 Comments

 1. Nimbinissä on tullut pyörähdettyä pariin otteeseen, tosin vain päiväretkellä. Tosi mielenkiintoinen ja hauska paikka pyörähtää! Byron Bayhin ollaan varmaan menossa taas kerran ensi kuussa. Se oli aikoinaan hippikylä, mutta eihän se sitä enää ole ollut aikoihin. Hippitunnelmaa varten kannattaa mieluummin mennä Nimbiniin. Onhan siellä Byron Bayssä vielä vähän jäljellä sellaista boheemia vibaa, mutta suosion kasvettua siitä on tullut enemmän trendikkäiden rikkaiden alue ja turistikohde.

  • Juu kyllä Byron Bay oli itsellekin niin trendisurffitukkakohde jo vuonna 2012, että sinne en kyllä kaipaa takaisin yhtään. Nimbin tuntui kodilta heti, jo bussissa bussikuskin kanssa jutellessa <3 joku päivä aion palata sinne, vaikka välimatkaa onkin pirusti! Toivottavasti paikka ei mene pilalle ennen sitä.

 2. Hehee, hauskan oloinen kaupunki! Muistaakseni Nimbinissä vierailtiin Jo Nesbon esikoisdekkarissa..? Tarinan huumekauppias asusteli siellä. : )

  • Haha pitääkin etsiä käsiini kyseinen kirja, en oo kuullutkaan ennen että Nimbin olis ihan fame paikka 😀

 3. Tää olis just hyvä, vaan yks nähtävyys! Kävisi mulle, aivan täydellistä! :—-D Sovit kyllä tuonne kuin (faijan) nenä päähän, voitko muuttaa tonne niin tuun sit kylään?

  • Siis VOIN! Harmi että työllisyys taitaa olla aika alhanen ellei haluu olla farmari tai huumekauppias 😀 Tiedä sitten kumpaan ammattiin sopisin paremmin…. kummassakohan tulee vähemmän ötököitä vastaan.

 4. Mun Mielestäni tötsyttely on pilannut Krisulan, kaikki pyörii vaan sen ruohon ympärillä ja ihmiset tötsypäissään ovat ihan yhtä typeriä kuin ihmiset kaljapäissään. Minulla on hippeihin ihan ihmeellisen kaksijakoinen suhde, en ole koskaan ollut hippi, enkä tykkää hipeistä ja kuitenkin minussa on paljon enemmän hipin asennetta kuin joissain normatiivisissa tyypeissä, jotka painaa niska limassa duunia babylonin orjina. Minä olen liian pärinäinen ja epäsosiaalinen hippihommeleihin ja ruohosta ja vapaasta seksistä intoilu on minusta vähän lapsellista ja valkoista. Tuollaiset pienet yhteisöt ovat henkireikiä muulle maalle tai mantereelle ja niin kauan kuin on pieni yhteisö erikseen, missä säännöt heittävät kuperkeikkaa saa loput maailmasta jatkaa fasismissaan. Sitä paitsi, minä olen skini.
  Minun exäni kuunteli aika paljon Pink Floydia ja psykedeliaa ja kun hän käytti tajusteita runsain mitoin, niin hän ymmärsi niitä eri tavalla. Toisaalta on niin, että lapsuudessani, kun hippiajat olivat, ihmisten suhtautuminen päihteisiin oli eri tavalla sallivaa kuin nyt. Nyt on menty sitten toiseen äärimmäisyyteen, mikä ei ole hyvä myöskään. Minulta jäi koulu käymättä huumekysymyksen takia, kun anarkistina jätin vastaamatta solidaarisuudesta kaikkia niitä kohtaan, jotka sillä itsekriminoisivat itsensä. Se oli kova teko, kuinkahan monesta tötsyttelijästä olisi samaan.
  Eiköhän vain, jos lähden joskus Ausseihin, menen tietysti tuonne.

  • Ei ihminen kyllä viisaimmillaan ole polteltuaan tai juotuaan, mutta sentään vähemmän aggressiivinen pilven vaikutuksen alaisena 😀 Enpä itsekään enää tuollaista elämäntyyliä välttämättä haluaisi, mutta 19-vuotiaana kovan työputken päätteeksi se sopi oikein hyvin ainakin tuoksi hetkeksi 🙂

 5. Tämä paikka on siis ihan oikeasti olemassa. Kuten tuossa aiemmassa kommentissa jo mainittiin, oli Nimbin yksi tapahtumapaikka Jo Nesbø esikoisromaanissa. Syytän tuohon kirjaan tutustuttamisesta Kohteena maailma -blogin Ramia, joka aina Oslosta blogiini kirjoittaessani kävi kommentoimassa Jo Nesbøn dekkarihahmo Harry Holen asuvan Oslossa. Viime kesän Oslon vierailulla sitten kävin kirjakaupasta tuon mainitun esikoisromaanin ostamassa englanninkielisenä käännöksenä.

  Minä tosiaan kuvittelin, että Nimbin oli vain kirjaa varten keksitty paikka, enkä tullut asiaa tarkistaneeksi. Kyllähän tuolla voisi päiväretkellä käydä, jos Australiaan asti joskus päädyn. Kuvailusi noista ötököistä ei kuitenkaan saanut minua lainkaan vakuuttuneeksi, että viihtyisin paikassa tuota päiväretkeä pitempään.

  • Itselle taas tullut kirja täysin yllätyksenä, mulle kerrottiin paikasta kun asuin Brisbanessa ja totesin heti, että tuonnehan minä lähden lomailemaan 😀 Ötökät ei tosiaan ollut omia lemppareita, mutta toki varmaan hieman huono ajankohta kostautui tässä itselle: sadekautena kun kaikki ryömivät sisään sateelta ja hostellissa ei ollut ns. alakerrosta, mikä usein Australiassa taloissa on, koska monet ötökät pysyvät maan tasalla. Mutta toinen majoitusvaihtoehto olisi ollut telttacamping niin veikkaan, että hostellissa oli silti vähemmän mönkiäisiä sisätiloissa 😀

 6. Olen käynyt Nimbinissä juuri sellaisen Byron Baysta tehtävän päiväretken verran, eli kokemukset ovat aika laihanlaiset! Aika mielenkiintoiselta paikaltahan se kyllä tuntui. 😀 Käytiin ainakin jossain kynttilämuseossa, joka oli jonkin matkan päässä keskustan kadulta. Mutta tosiaan, nyt kun sanot, paljon vehreäähän siellä oli ympärillä. Aika ihanan näköinen tuo puu, jossa oot lekotellut, not bad! Byron Baysta täytyy kyllä sanoa, että se oli mun mielestä ehkä hieman ylihypetetty mesta. Kallis kuin mikä ja baareissa oli aika tiukkapipoinen kulttuuri (kaveri ei meinannut päästä sisään kolmen kaljan jälkeen).

  • Byron Bay ei tehnyt minuunkaan vaikutusta! Jotenkin todella pinnallinen paikka, etenkin Nimbinin jälkeen. Kynttilämuseota en muistakaan 😀 Pitää kyllä lähteä joskus uudestaan ja katsoa josko noita nähtävyyksiä olisi tullut lisää 😀

 7. Juuri tällaiset ”nähtävyydet” sopivat meidänkin reissureiteille. (Tosin tuossa lukkikohdassa vähän jäädyin). Mitenkään erityistä viehätystä en hippikulttuurissa koe, mutta erilaisuuden kokeminen on aina huippua missä tahansa matkustatkin. Me päädyimme yhdenlaiseen hippikommuuniin yöksi Uuden-Seelannin reissullamme ja kuinka hauska kokemus se olikaan!:)

  • Enpä itsekään vakituiseksi elämäntyyliksi hippikommuunia haluaisi, mutta juuri tuollaisella kuukauden lomalla se toimi kyllä todella hyvin! Haha hämähäkkikammoisena lukit ottivat itsellekin koville, muistan että niitä oli 7 ja tarkistin niiden sijainnit AINA suihkuun mennessäni, että tiesin etteivät ole liikkuneet eivätkä suunnittele hyökkäystä 😀

 8. Huikee teksti Heli, ihanasti näkyi sun persoona läpi! 🙂 Siis mä en oo vielä _koskaan_ ollut Australiassa mikä pitäis kyllä korjata!!

  • Ihanaa, että tunnistit mut tästä! 😀 Siis Australia on semmonen kohde ylipäänsä että sinne kun ei lähetä ihan sellatteelle parin viikon reissulle, ainakaan jos haluaa nähdä oikein mitään. Itse varaisin sen 2-3kk lomaa sinne, joten sinänsä ei ihme ettet oo viä käynyt 😀 Mutta suosittelen!! Huikee maa, huikeita mestoja täynnä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.