fbpx Skip to content

Kymmenen reissuhaavetta – vankilasta lammaspaimeneksi

Kohteena Maailma -Rami laittoi blogihaasteen pystyyn ja Pönde-Mira haastoi mutkin kasaamaan omat reissuhaaveeni. Tässä siis tulee 10 unelmaa, jotka toteutuvat takuuvarmasti joku päivä!

Reissu-unelmien kategoriat ovat: paikka, tapahtuma, kotimaan kohde, kaupunki, maa, saari, extreme, majoitusmuoto, luontokohde sekä ruoka & juoma.

Paikka: Alcatraz
Jokin pakkomielle on tästä paikasta muodostunut. Enkä onneksi ole ainoa, sillä olisihan se outoa! Mutta kaikki ne karut tarinat näiden seinien sisällä kutsuvat mua. Ja joku päivä vastaan kutsuun. Tämän lisäksi tietysti myös San Francisco on aina kiehtonut, joten aivan must-kohde itselle.

LRM_EXPORT_20190121_125455
Pääsisköhän kaverin hepan selässä juustonkieritykseen?

Tapahtuma: Cooper’s Hill Cheese Rolling
Siis kuka ei haluais lähteä katsomaan juustonkieritystä mäkeä alas? Saattaa kuulostaa hassunhauskalta tapahtumalta, mutta Cooper’s Hillin ollessa hyvin jyrkkä mäki, täällä on jopa kuollut kilpailijoita! Ja kuinka sattuikaan, mulla asuu frendi ihan muutaman kilsan päässä pääkallomestoilta. Mönkkäri alle ja kannustamaan!

Kotimaan kohde: lappi
Lapissa olen ollut lapsena useamman kerran ja olenkin intohimoinen (hyvin harvakseltaan käyvä) laskettelija. Nyt kuitenkin uusin laskettelukamat ja olisin valmis rinteisiin! Talvena 2020 aion oikeasti myös mennä, jos vain millään saisin ketään reissuseuraksi.

Useamman kerran olen ollut myös vaeltamassa viikon Saariselällä ja Karhunkierroksella, ja Lapin kesä houkuttaa kyllä myös. Telttamajoitus vaan vei vaellusinnon… Ei mun juttu enää.

LRM_EXPORT_788338620552685_20190228_163221872
On se lappi kaunis, ei siitä mihinkään pääse

Kaupunki: Tsernobyl
Tästä oon haaveillut jo vuosia vuosia! Mutta vähän ristiriitaisin fiiliksin – eihän tää mikään maailman turvallisin kohde ole, mutta niiiiin. Aavekaupungit kiinnostaa.

Maa: Myanmar
Myös vuosien takainen haave: Burma ja sen temppelit. Auringonnousut ja auringonlaskut. Aasia on muutenkin itseltä jäänyt vähän vähemmälle reissaamiselle, vaikka rakastuin maanosaan aivan täysin ekalla reissulla. Aasia vain jotenkin tuntuu siltä, että sinne haluaisin reissuseuraa ja soolomatkailijana hieman haastavampi kohde.

Saari: joku lammassaari Skotlannissa
En ole tehnyt vielä tutkimustyötä tämän asian eteen, mutta haluaisin jollekin karulle lammassaarelle Skotlannin rannikolle viikonlopuksi/miksei kokonaiseksi viikoksi. Jotenkin lampaat on niin symppiksiä ja diggaan tummanvihreistä nummista! Eikä se merenpauhekaan tunnelmaa varsinaisesti latistaisi.

Connemara
Tämä ei ole Skotlannista eikä kuvassa ole lammas vaan ystäväni Shauna, mutta tämä on ehkä lähinnä sitä fiilistä mitä lammassaarella hakisin

Extreme: Everest Base Camp
Haluisin ehdottomasti trekkailla noin 3 viikon vaelluksen Everest Base Campille ja takaisin. Lähtö Kathmandusta, mikä sopii paremmin kuin hyvin Nepalin ollessa yksi ehdottomista kiinnostuksenkohteistani.

Yksi asia mikä tähän myös motivoi, on se että mun eno on seikkailulehtori (tai jotain yhtä siistin kuulosta) ja tekee koko ajan jotain tosi hurjan siistiä omassa firmassa erilaisille ryhmille. Mut hän ei käsittääkseni oo ollut noin korkeella. Haluun voittaa enon jossain 😀 Onneksi hän ei oo myöskään hypännyt skydivea – mulla kun on se ollut plakkarissa jo 7 vuotta.

First trip to London
Hostellien suurkuluttajana luksus kyllä oikeesti innostaa aika ajoin

Majoitusmuoto: lasi-iglu Islannissa
Pakko oli änkeä Islantikin johonkin! Oon aina haaveillut lasi-igluhotellista ja nimenomaan niin, että näkisin revontulet. Islannissahan siihen olisi parhaat mahdollisuudet. Islannin reissu tulee muutenkin olemaan sellainen rahasyöppö, ettei mitään järkeä. Niin laitetaan sitten kaikki pennoset likoon ja kunnon luksusta kehiin!

Luontokohde: Yosemite
Äitini aikoinaan haaveili Yosemitesta ja näytti kuvia niistä puista mistä menee tie läpi. Ja olin aivan mykistynyt niiden upeudesta jo lapsena. Vielä en oo päässyt rapakon taakse reissuillani, mutta aikaa on. Eiköhän ne puut siellä odota. Onpahan isompia kun pääsen mestoille!

Dinner by Heston, London
Hestonin safkoilla ollut kerran elämässä ja ei voi kun suositella

Ruoka & juoma: The Fat Duck
Mietin pitkään, vastaisinko sushia Japanissa, mutta kyllä Heston Blumenthalin 3-Michelintähden ravintola kiinnostelee enemmän. Ravintolan aisteja haastava yllätysmenu äärimmäisen kalleine viinipakeitteineen houkuttelee!

Jatkohaastan Otto Liljan ja Live Now Dream Later -Saanan! Mitä teillä on vielä kokematta/näkemättä?

Ja ne blogihaasteen säännöt:
Kerro omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin kymmenen reissu-unelmaa postauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta siinä viisi bloggajaa kertomaan reissu-unelmistaan. (Sori, haastoin vain kaksi.)

Satuin juuri tuossa Matkamessuja varten kasaamaan randomeita matkahaaveita listaksi, joten käy tsekkaamaan myös se jos kiinnostaa! Muutama sama pompsahtaa listalla, mutta kuitenkin yllättävän eri haaveet näihin päätyivät.

Ja muistathan, että mut löytää myös täältä:
FB @DramaOnTheRoad
IG @dramaontheroad

30 Comments

 1. Ah, näitä on jotenkin niin kiva lukea 😀 Kävin Alcatrazissa pari vuotta sitten, ja se on kyllä tosi vaikuttava paikka. Suosittelen! 🙂

  • Itse myös lueskeskellut muiden listoja ja aivan ihania haaveita kaikilla! Oma lista tuntuu kasvavan joka kirjoituksen myötä 😀 Kiva tietää, että Alcatraz on oikeasti vierailemisen arvoinen!

 2. Yosemite, lasi-iglu Islannissa, lammassaari Skotlannissa ja Lappi kuuluisivat näistä ehdottomasti minunkin haavelistalleni. Islannissa olenkin road trippaillut ja asunut maailman suloisimmassa mökissä vuonon rannalla ja katsellut mökin ikkunasta valaita! Isle of Skyelläö taas pääsin viime kesänä rapsuttelemaan ja kuvaamaan lampaita. Oli aika ihanaa <3. Everest Base Camp kuulostaa mahtavalta ja haluaisin, että minustakin sellaiseen olisi. Mutta tähän ikään mennessä on oppinut tunnustamaan realiteetit. Ei ole minusta siihen. Mutta mielelläni lukisin kokemuksistasi, jos tälle matkalle lähdet!

  • Olen ajatellut, että jos pyrkisi edes joka toinen vuosi näistä jonkun saattamaan toteen saisi tehtyä parinkymmenen vuoden sisään 😀 Sen verran perusreissujakin, että joka reissu ei voi olla unelmareissu mutta onneksi on aikaa!

 3. Myanmar on helppo kohde vaikka soolomatkailijalle, vaikkakin turisti-infra on vasta kehitysasteella. Tsernobylissa en ole käynyt — se voisi olla aikamoinen matkakokemus. Kiovaan on helppo matkustaa, ja sieltä kaiketi järjestetään matkoja Tsernobyliin — itsehän sinne ei pääse.

  • Hyvä tietää, että Myanmar sopii myös soolomatkailijalle! Vähän aina epäilyttää lähteä blondina naisena yksin Euroopan ulkopuolelle, saa kyllä olla maalaisjärkeä päässä ja silmät selässä kaikkialla. Tsernobyl on itsellä ollut aina haavekohde, mutta nyt luettuani Tsernobylistä nousee rukous -kirjan en ole varma haluanko enää lähteä 😀 Saa nähdä nouseeko säteilyahdistus estämään tämän haaveen! Kirjaa suosittelen ehdottomasti aivan kaikille, todella silmiäavaava.

 4. Heh, hienoa oli kuulla jonkun toisenkin lammashaaveista! Minulla oli pitkään ”haaveena” (ironisesti, mutta kuitenkin jollain tapaa oikeasti…) ryhtyä lammaspaimeneksi Skotlannissa. Muutinkin vuosiksi sinne ylämaille, mutta lammaspaimeneksi en kuitenkaan ryhtynyt. 🙂 Kohteistasi Skotlannin lisäksi Islannin lasi-iglu osuu lähimmäksi omia matkahaaveitani – tosin jos sattuisin näkemään juuston rinteessä, jäisin varmasti ihmettelemään!

  • Ihanaa, että lampaat tuntuvat iskevän niin moneen muuhunkin! Ja kyllä: uskon, että jos kukaan näkisi juuston ohittavan rinteessä, kyllä siihen hetkeksi aikaa pysähtyisi 😀

 5. Tiedän, että Yosemitessakin on mammuttipetäjälehto, ehkä kaksikin, mutta parempi paikka on Calaveras Big Trees ja tunnetumpi on rannikolla Marinin piirikunnassa Tamalpais-vuoren lähellä.
  Kun minun sieluni on tänne tullut tutkimaan jotain teemoja, niin matkailun lisäksi on rikollisuus. Minua kiinnostaa vankilasarjat, jopa niin, että olen lakikirja kädessä laskeskellut, mitä tienaisin ja mistä, mutta hurjimmatkin tempaukset ovat minulla olleet sellaisia, että pääsisin sakoilla, jopa Yhdysvalloissa. Siitä huolimatta en käynyt koskaan Alcatrazissa. Se on liian turistoitunut.
  Minusta on aika surkeaa, ettei joku ole käynyt Lapissa. Minä menen sinne tänä kesänä taas. Toinen ihan välttämätön Suomi-kohde on Ahvenanmaa.

  • Hyvä tietää tuo Yosemiten vaihtoehto! Itse myös sitä mieltä, että lappi on niin hieno paikka että ehdottomasti kaikkien pitää käydä. Ahvenanmaalla myös olen käynyt mutta vain lapsena. Ehkä tämän vuoden kotimaanmatka suuntautuukin sinne, mistäs sen tietää 🙂

 6. Tsernobyl, lasi-iglu ja Myanmar oli mullakin jopa hetken harkinnassa listalleni, mutta lopulta ne jäi kakkosiksi. Tsernobyl on ollut lähinnä toteutumistaan, kun kävin vuosi sitten Kiovassa, mutta päätin että haluan käyttää ne muutamat päivät rauhassa Kiovaan tutustumiseen ja palaan toiste Tsernobyliä varten.

  • Kiovassakin on niin paljon nähtävää, että menisi kyllä reissu sinne melkein hukkaan jos lähtisi höökimään Tsernobyliin. Ootko lukenut ton Tsernobylista nousee rukous? Koska jos et, niin suosittelen. Selkäpiitä karmivaa kamaa, mutta todella Nobelin arvoista. Laittoi oikeasti ajattelemaan, haluanko tuota haavetta toteuttaa.

 7. Hauskoja valintoja 🙂 Minäkin lähtisin mieluusti vankilasaarelle, igluun Islannissa, Yosemiteen patikoimaan, Skotlannin lammassaarelle sekä Lappiin ensisijaisesti syksy/kevät patikointireissulle 🙂 Näitä haasteita on kyllä mukava lukea!

  • Mielenkiinnolla olen kyllä myös lukenut muidenkin listoja! Ja matkaintoisena ihmisenä sitä innostuu lähes kaikesta, oli sen sitten kokenut tai ei 😀 Hauska myös huomata, kuinka erilaisia listoja kaikilla on!

 8. Heston Blumenthalin kolme Michelin-tähden illallinen ja Alcatraz olisivat itselle kyllä mieluisia molemmat. Alcatraz jäi näkemättä sisältä ekalla San Franciscon reissulta, joten se on kyllä hyvinkin mahdollisen SF:n reissu uusinnassa. Tsernobylissä tai oikeastaan mielenkiintoisemmassa naapurissa Prypijatissa olen käynyt ja se menisi kyllä myöskin tuohon extreme-kategoriaan. Tosin mulle kävisi myös Everestin base camp. Ja Skotlanti 🙂

  • Haha, samoja kohteita siis mielessä ollut 😀 Siis apua toi Tsernobyl kyllä oikeesti vähän kylmää mua, mutta jotenkin se on pakko nähdä joskus. Prypijat tottakai myös! Sun on muuten pian lähdettävä tonne Base Campille, onkohan sinne ikäraja vai pärjääkö hyväkuntoiset vanhukset 😀 Ei vaan kyllähän sielläkin varmaan kaljaa saa, hyvin se menee!

    • Olipa siisti lukee miten nuo kierrokset oikeesti menee!! Tuollaista oletinkin, mutta kuitenkin. Paikan historia on kyllä suorastaan karmiva. Ja haha, voi hyvin kyllä olla ettei mun muutamat Lapin-vaellukset riitä kovatasoiseen suoritukseen Base Campille, oot aivan oikeessa xD

 9. Hauskaa huomata, että on itse toteuttanut muutaman muiden matkahaaveen – ja toisaalta seissyt parin kilometrin päässä Alcatzarista ja ollut ihan että ”ei jaksa”. Matkasuunnitelmien ja -haaveiden listaaminen on kyllä hauskaa!

  • Yllättävän vaikeaa oli myös miettiä, että mitäköhän reissuja sitä on suunnitellut jo pidempään eikä ihan vain viimeisintä kuukautta – näitä ideoita kun putkahtelee vähän kaikkialta 😀

 10. Yosemite ja lasi-iglu Islannissa löytyy omalta listalta nyt ainakin! Ja mies haaveilee Fat Duckista, en sitten tiedä, raaskittaisko ikinä oikeasti käydä. Myanmar on ihan mieletön, kiehtova maa, aika erilainen verrattuna muihin Kaakkois-Aasian maihin. Vahva suositus! Ja Kaakkois-Aasiassa on tosi helppoa ja turvallista matkailla yksin naisena. Olin toissavuonna 6 viikkoa Kambodzassa pääasiassa yksin, ja lähtisin epäröimättä uudestaankin. Rohkeesti vaan reissuun! 🙂

  • Hyvä tietää, että siellä on turvallista myös naiselle matkustaa soolona! Jos ette Fat Duckiin raaski, niin ehdottomasti käykää ainakin Dinner By Hestonissa Lontoossa tai Melbournessa. Upea kokemus oli sekin!

  • Oli hirvittävän vaikea kyllä karsia, että mitkä nostaa niiksi ihan ykköshaaveiksi ja mitkä haluaa kokea ihan muuten vain 😀

 11. Apua mikä eventti tuo Cooper’s Hill Cheese Rolling :D:D:D Mietin hetken että mistä hitosta sä oot sen bongannut mut vissiin toi frendin asunto pelipaikoilla vastaa siihen kysymykseen!

  • Itseasiassa saksalainen kaveri otti sen puheeks, ja sitten vieressä brittikaveri sano että joojoo, se järkätään ihan meidän vieressä! Ja siitä se ajatus sitten lähti 😀 Toinen ihan must-tapahtuma itelle on Ted Fest Aran Islandilla, mutta pakko oli valita näistä toinen. Mut eipä toi Ted Festkaan oo yhtään sen normaalimpi tapahtumahaave 😀

  • Skotlanti on kyllä myös aivan ihana paikka! Vaikka Irlanti vieressä viekin voiton ainakin mulla 😉

 12. Voin muuten tulla messiin sit The Fat Duck -illalliselle, sen on pakko olla vielä parempi. Lääh. Kuolaan jo nyt.

  • And I wouldn’t take anyone else, hun! Koska tiedän sun ruokaobsessiot.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.