fbpx Skip to content

Saunaravintola Kuuma ja seksikkäät alkupalat

Last updated on 2 heinäkuun, 2019

Saunaravintola Kuuma tarjoili ehkä elämäni valokuvauksellisimmat muikut ja punajuuret. En ois voinu kuvitella, että muikkukin voi olla seksikäs. Mutta nää Kuuman alkupalat oli oikeesti paitsi maukkaita, myös äärettömän kuvauksellisia. Onneksi seurana oli tällä kertaa Pää Pilvissä -blogin Maarit, joten käytimme ensimmäisen vartin vain ruokien kuvaamiseen. Kerrankin seuraa, joka ei harmitellut ruokien jäähtymistä! Eivätkä ne nyt onneksi täysin kylmenneet.

Saunaravintola Kuuma rakennettiin Tampereelle vähän kuin vastineena Helsingin Löylylle. Itse en ole Löylyssä käynyt, mutta muutama jotka ovat käyneet molemmissa ovat kehuneet Kuumaa rennommaksi. Ja se jos mikä on kiva kuulla!

Saunaravintola Kuuma
Kuuman sisustus on kaunis ja lämminsävyinen

Kuumilla lounastreffeillä läpileikkaus keittiön makumaailmaan

Lähdin siis eräänä sateisena lauantaina suoraan töistä keskustaan myöhäiselle lounaalle Maaritin kanssa. Emme olleet kummatkaan syöneet Kuumassa, joten vaikka saunaravintola olikin ollut auki jo kesän alusta, tuntui se itselle melko uudelta tuttavuudelta. Drinkeillä toki oltiin molemmat käyneet, itse satuin olemaan paikalla ihan avajaisiltana Pönde-Miran kanssa.

Kuuman sijainti on mitä parhain – upeat lasiseinät avautuvat Ratinan suvantoon ja tuo kaupunkiluonnon lähelle. Sisustus on ihanan rento ja tunnelmallinen. Kesällä terassi oli myös todella kiva, mitä nyt vähän tuulinen, mutta koko maa tuntuu olevan yksi suuri tuulitunneli tätä nykyä.

Saunaravintola Kuuma
Ne maailman seksikkäimmät ja valokuvauksellisimmat muikut!

Maaritin kanssa oli onneksi selkeä game plääni ja samat mieltymykset: tilataan paljon eri annoksia, että saadaan läpileikkaus keittiön taidoista. Koska itse en syö lihaa, tilattiin kaikki alkupalat missä ei lihaa ollut (paitsi sellerikeitto, koska selleri ei vaan mee alas).

Meille siis tuotiin loppujen lopuksi kaalia siian mädillä, punajuuria parmesaanilla, muikkuja tillipölyllä, ihanan rasvaisia perunoita, tofuslideri ja juustolautanen. Juustolautanen jätettiin kuvissa sivuun, koska se ei mahtunut pöytään 😀 Herkullinen oli kyllä sekin!

Saunaravintola Kuuma
Siis kattokaa nyt näitä

Omaksi lemppariksi muotoutui ehdottomasti punajuuret. Voisin mennä takaisin Kuumaan lounaalle ja ottaa ihan vain niitä kaksi annosta, ne olivat siis elämäni ehdottomasti parhaat punajuuret. Sitten taas vastakohtana annos mikä ei uponnut ihan yhtä hyvin, olivat ne seksikkään näköiset muikut. Sanotaan nyt näin, että tiesin jo tilatessa, että melkoinen riski on että jäävät syömättä. Ja niin jäivät. Vähän turhan muikkuisia mun makuun.

Saunaravintola Kuuma

Tofuslideri oli myös hurjan hyvä! Ylläolevassa kuvassa Maarit sitä esitteleekin. Vaatimattoman näköinen burgeri yllätti mauillaan, sillä tofusta on oikeasti aika vaikea saada hyvänmakuista.

Kaali ja siian mäti on punajuuren lisäksi sellainen, mitä suosittelisin noista kuudesta vaihtoehdosta eniten. Kaali on omassakin keittiössä yksi omia lemppariainesosia, ja tämä paahdettu kaali oli kyllä huippuherkullista.

Saunaravintola Kuuma
Edessä kaali ja takana valkoisessa kulhossa perunat

Perunat olivat ihanan rasvaisia, ja niissä taisi olla sipulia mukana? Sanoisinko, että pieni upgrade mummun peruna-sipulisörsseliin. Alkupalana ehkä hieman tuhti omaan makuun, peruna kun täyttää nopeasti.

Ainut negatiivinen kritiikki mitä haluaisin Kuumalle sanoa, on: hankkikaa viinilistalle edes yksi hyvä alkoholiton valkkari. Itse olisin alkoholittoman juoman halunnut, mutta tarjolla oli vain yksi holiton olut ja limsoja. Päädyin sitten ottamaan 12 cl rieslingiä tarjoilijan suosituksesta. Suositus oli kyllä todella hyvä, sitä en kiellä.

Kaiken kaikkiaan Saunaravintola Kuuma on paikka, jota voi todella suositella! Palvelu oli todella ystävällistä ja rentoa, ravintolatila ei ollut liian meluisa mutta ei myöskään vaivaannuttavan hiljainen. Ruskea nahka ja talviset suvantomaisemat olivat jotenkin rauhoittavat ja arjesta irtaannuttavat.

LRM_EXPORT_221527411404193_20190209_183509938

Mites sulla, onko sama tapa ottaa vain hirveä määrä alkupaloja jaettavaksi ja nauttia monista ihanista, erilaisista mauista yhdellä aterialla?

Ja muistathan, että mut löytää myös täältä:
FB @DramaOnTheRoad
IG @dramaontheroad

19 Comments

 1. Ens kerralla voisin tilata vaan 2x kaali ja 2x punajuuri. Niin pörfekt!
  Kiitos mitä parhaimmasta seurasta, ens kertaan! 😀

  • Haha sama fiilis, punajuuri- ja kaalitreffeille lähden milloin vain 😀 Ens kertaan!

 2. Eihän muikut voi olla koskaan liian muikkuisia! Ihanalta näyttää, eikä ole ensimmäinen kerta, kun kuulen Kuumasta hyvää, ja se on ranskalaisena viivana Tampere-listassani. Holittomissa juomissa monen muunkin raflan pitäisi ryhdistäytyä, kyllä holittomanakin arvostaa hyvää juoman ja ruoan komboa!

  • Sitä mekin sanottiin tarjoilijalle, että nyt oli kyllä muikkujen kohdalla vika syöjissä, koska muikut oli erinomaiset 😀 Ehdottomasti kannattaa suunnata viimestään kesällä tänne, terassi on ihana kun toi suvanto on niin nätti alue! Ja vaikka holittomia drinkkejä ei täällä tehdäkkään, oon kuullut pelkkää hyvää näiden omista cocktaileista 😉

 3. No näyttää kyllä todella hyviltä annoksilta! Kuuma on vielä testaamatta kokonaan, mutta tästä sai kyllä lisäpontta siihen että kannattaa selvästi käydä!

  • Siis ehdottomasti! Ja kesällä se terassi on aivan ihana ja itse kyllä ensi kerralla suuntaan testaileen näiden omia cocktaileja – on kuulemma huikeen hyviä nekin!

 4. Näyttää kyllä niin herkulliselta! 😛 Tää ravintola pitää käydä jollain Tampereen reissulla testaamassa. Näyttää myös siltä, että kasvisyöjälle tuolla on paljon hyviä vaihtoehtoja. 😉

  • Siis erinomainen vaihtoehto kasvissyöjälle, kannattaa ehdottomasti suunnata tänne 🙂

 5. On todella kauniita annoksia ja pakko arvostaa raaka-aineita 🙂 Ja näyttää vähän rennomalta kuin Helsingin – Tampereella osataan sekin!

  • Pitää itsekin lähteä vielä testaamaan Löyly, niin osaa sitten sanoa rehellisen mielipiteensä pitävätkö huhut kutinsa 🙂

 6. O la laa mitä herkkuja! Pisteet ropisee kyllä annosten ulkonäöstä. Ehdottomasti korvan taakse pitää laittaa tää paikka. Tampereella on kyllä ihan hulluna kaikkia hyvän kuuloisia ravintoloita, pitäisi joskus tulla ruokamatkalle sinne.

  • Näitä huikeita ravintoloita on noussut viime vuosina kuin sieniä sateella – en itekään ehdi kaikkialle niin pitäisi myös lähteä ruokamatkalle omassa kotikaupungissa 😀

 7. O la laa mitä herkkuja! Pisteet ropisee kyllä annosten ulkonäöstä. Ehdottomasti korvan taakse pitää laittaa tää paikka. Tampereella on kyllä ihan hulluna kaikkia hyvän kuuloisia ravintoloita, pitäisi joskus tulla ruokamatkalle sinne.

 8. En ole vielä Kuumassa käynyt, on kyllä lähiajan tavoitteena. Aikoinaan tuossa on saunottu ja uitu useasti, kun asuin siinä takana seitsemän vuotta 😀 Kiva kuulla, että ruoka maistui, täytyy testata ilman muuta myöskin alkupalapainotteisesti.

  • Mä haluisin tänne myös saunoon, jotenkin tää on niin siistillä paikalla pikku pulahdukselle 😀 Saa nähdä jääkö Rauhis joskus taakse jos suuntaankin keskustaan!

 9. Vaikka asun Tampereella niin Kuumassa ei ole tullut vielä käytyä. Joku tuttuni siellä kävi heti sen auettua ja totesi sen olevan hinta-määrä-suhteeltaan huono vaikka ruoka olikin ollut hyvää, mutta pieniä annoksia normaaliannosten hinnalla, joten siitä jäi mieleen jonkinlainen negatiivinen vaikutelma itselleni. Täytyisi käydä tietenkin itse kokeilemassa paikka, eikä antaa muiden mielipiteiden vaikuttaa omaansa. Sijainti on kuitenkin upea eli ehkä annan kesällä Kuumalle mahdollisuuden! 🙂

  • Meillä tuo kombo eli 6 alkupalaa + 2 lasia 12cl valkkaria maksoi 33,75 € / hlö. Ei toki halvin paikka, mutta oli ihanaa maistella kaikkia eri annoksia ja nauttia miljööstä!

 10. Kiva lukea Kuumasta, koska en ole itsekään siellä vielä käynyt. Asun siis ihan naapurissa :D. Alkupalat näyttävät todella hyviltä, varsinkin kun niitä ihailen tässä yliopiston lounasruokalassa. Tampereelle on avattu tosi paljon mielenkiintoisia paikkoja, jotka odottavat testausta.

  • Sama, itse en myöskään ole ehtinyt moneenkaan paikkaan mitkä vielä kiinnostelisi! Uusia ravintoloita noussut nyt monta vuotta kuin sieniä sateella. Jos joskus tarviit lounas/dinneriseuraa niin huutele tähän suuntaan, mä lähen aina jos töiltäni pääsen 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.