fbpx Skip to content

Budjettiruoka Glasgowssa

Itse yllätyin pienen budjetin mahdollisuudesta Glasgowssa. Edinburghissa ja Lontoossa reissanneena olin varautunut siihen, että mikään halvin paikka ei Glasgowkaan olisi. Vaan kylläpä erehdyin! Budjettiruoka Glasgowssa ei todellakaan ollut vaikea löytö. Hinnan perusteella ei ravintoloita valittu, mutta satuttiinpa silti vahingossa useampaan edulliseen raflaan.

Jos kuitenkin tarkoituksella etsit pienen budjetin paikkoja, listasin tähän muutaman oman lempparin Glasgowsta. Ylipäänsä Iso-Britanniassa pärjää pitkälle tällä: vältä turhan hienostelevan näköisiä paikkoja ja tarkista menu etukäteen ovipielestä.

Budjettiruoka Glasgowssa: lounas

Kaksi omaa lempparia olivat Mezzidakia ja Òran Mór. Arvaappa kummassa saa skottilaista perinneruokaa?

Molemmissa paikoissa lounas jäi maksamaan alle £10. Juomat eivät ikävä kyllä tuohon hintaan mahtuneet, mutta esimerkiksi Mezzidakiassa pullo hyvää valkkaria maksoi vain £16. Kahteen pekkaan jaettuna lounaamme oli loistava! Òran Mór on pubi, joten siellä maistuu luontaisesti Bulmers.

Budget food in Glasgow
Tykästyin Mezzidakian sisustukseen samantien.

Mezzidakiassa lounas perustui mezzi-lautasiin. 10 punnalla lounaaksi sai valita 3 mieleistänsä mezzeä, ja itse päädyin halloumisalaattiin, hummukseen flatbreadillä ja kermaisiin ouzo- ja sinappimaustettuihin sinisimpukoihin. Nuo sinisimpukat ovat varmaan loppuelämäni ajan paras lounas mitä olen ikinä syönyt!

Glasgow kutsuu taas alle kuukauden kuluttua, ja näitä sinisimpukoita pitää päästä nauttimaan HETI. Seurani ei ehkä halua tällä kertaa mukaan, viimekertainen huokailuni ja ylistämiseni saattoi olla hieman raskasta.

Budget food in Glasgow
Jos sinulla ei ole ollut syytä lähteä Glasgowhun, nyt on. Nämä olivat ehdoton loman kohokohta kesällä 2017!

Òran Mór on vanha kirkko Glasgown keskustassa. Nykyään rakennus toimii ravintolana, baarina, yökerhona ja jonkinmoisena pienenä keikkapaikkana.

Òran Mór is quite impressive!

Rakastan maistella paikallisia erikoisuuksia. Nykyään lähes-vegaani-mutta-kalaa-kuluttava-”kasvis”ruokavalioni vähän rajoittaa tätä, mutta maistelen mieleni mukaan mitä eteen sattuu.

Skotlannissa oli pakko maistaa kuuluista haggista: eläinten halvemmista osista lampaan mahalaukussa valmistettu ruoka kuulostaa vähintäänkin elämykseltä. Pakko myöntää, ettei ruoka ollut niin jännittävän eksoottinen kuin mitä odotin, mutta hyvää yhtä kaikki.

Budget food in Glasgow
Haggis, Neeps and Tatties

Budjettiruoka Glasgowssa: illallinen

Näitä yritän löytää enemmän seuraavalle reissulle, mutta pari vinkkiä silti: klisee-perinteistä brittiä tai pöydällinen alkupaloja jaettavaksi.

Klisee-perinteinen: Fish & Chips. Jätän selittelyt tämän kohdalla sikseen.

Budget food in Glasgow
Perinteisen runsas annos Islay Innissä.

Viimeisenä iltanani päädyimme ravintolaan nimeltä 10 10 – lähinnä sen takia, että minä tarvitsen joka UK-reissullani Sticky Toffee Puddingin ainakin kerran, ja tämä oli ensimmäinen paikka mistä sellainen löytyi. Mutta muutenkin ruoka oli hyvää, tarjoilu aivan loistavaa ja ravintola todella kiva!

Tilasimme monen monta alkupalaa, jotka jaoimme keskenämme: tacosalaatti, paneerattuja katkarapuja, ceasar-salaatti, vihreä salaatti ja buffalo wingsit. Illan kuitenkin kruunasi jälkiruokani – joka oli muuten aivan ihana, ehkä hieman liian makea mutta muuten täysi kymppi.

Budget food in Glasgow

Lempibudjettiruokani viikonlopun ajalta

Alun ylistyksen jälkeen tätä ei tarvitse varmaan edes mainita – Mezzidakian sinisimpukat oli aivan ykkönen. Kuitenkin hyvin perää pitää Sticky Toffee Pudding. Miksiköhän tämä jälkkäri ei ole vielä lyönyt läpi Suomessa?

Budget food in Glasgow

Yksi lemppareistani on ehkä hieman tylsä, mutta tästä nautin niin kotona kuin reissussa: kunnon kaurapuuro marjoilla. Kelvingrove Café sattui olemaan nurkan takana hotelliltani, joten suuntasin sinne joka aamu. Paikka itsessään oli todella viihtyisä, mutta palvelu olisi saanut olla parempaa.. Tämä £4 aamiainen oli kuitenkin todella hyvä.

Budget food in Glasgow

Minulla on läheinen ystävä, joka asuu Glasgowssa ja matkani sinne on tottakai pääasiallisesti hänen syytään. Yllätyin kuitenkin ruokatarjonnasta – voisin mennä takaisin ihan vain syömään! Palaan tammikuussa asiaan uusien vinkkien kera 🙂

Oletko käynyt Skotlannin suurimmassa kaupungissa, Glasgowssa, itse? Millainen kuva sinulle jäi vanhasta työläisten kaupungista?

Ja muistathan, että mut löytää myös täältä:
FB @DramaOnTheRoad
IG @dramaontheroad

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.