fbpx Skip to content

Dear 2019…

Monet kirjoittelevat tällä hetkellä vuoden 2019 matkasuunnitelmistaan. Kalenterit, budjetit ja suunnitelmat tuntuvat olevan trendikkäitä – ja ovathan ne järkeviä. Itsellänikin on tavoitteita ja toiveita vuodelle 2019, mutta ehkä hieman eri kulmalla kuin puhtaasti matkasuunnitelmia. 

En uskalla alkaa edes arvailla mitä ensi vuosi tuo tullessaan – vaihtoehtoina ovat muutto vs pysyminen nykyisessä, kaukomatkakassan kartuttaminen vs useampi lähireissu, kova työnteko vs vastuuksien vähentäminen. Ja eihän näistä voi tietää?

Photos 2018
Laura Vanzo / Visit Tampere Oy

Listasin kuitenkin muutaman tavoitteen vuodelle 2019. Vuosi 2018 oli yhtä tunnemyrskyä, elämämyrskyä ja terveysmyrskyä. Nyt kuitenkin asiat rauhoittuvat pikkuhiljaa ja tilanne normalisoituu kaikilla osa-alueilla. En ole missään nimessä terve, mutta parempaan päin. Elämässä myrskyää aina, mutta siihenkin pitää vain osata suhtautua. Jos taipuu tuulen mukana, ei se vahingoita niin paljoa.

Toive nro 1
Sisäinen rauha. Olisi ihana todeta vuoden päätteeksi, että olipa kiva vuosi ja tapahtuipa kivoja asioita. Mitä ne asiat sitten ovat, sen näkee joulukuussa 2019. Tänä vuonna ei ole kovin helppo olla onnellinen tästä vuodesta, mutta ainakin olen oppinut itsestäni paljon uutta.

Toive nro 2
Kaverit ja läheiset. Näistä en luovu minään vuonna, mutta tänä vuonna jouduin hieman etäännyttämään itseäni ainakin alkusyksyn ajaksi läheisistäni. Ensi vuonna otetaan menetettyä aikaa takaisin!

Toive nro 3
Tyytyväisyys asumistilanteeseen. Tänä vuonna olen pähkinyt pääni puhki asuako kerrostalossa, keskustassa puutalossa vaiko katsoa kauempaa jotain maalaisidylliä. Tällä hetkellä katson mitä mahdollisuuksia alkuvuosi tuo ja päätän sitten sen mukaan mitä teen – ja toivon todella, että olen lopputulokseen tyytyväinen, oli se sitten mikä tahansa.

Toive nro 4
Tämä on kova tavoite: budjetointi. Vuosi 2019 tulee olemaan budjetoinnin opettelua, itsehillinnän hakua ja raha-asioiden ymmärrystä täynnä. Excelit laulamaan! Jotka mut tuntee, tietää että tämä ei ole vahvin alani 😀

Vuosi 2019

Toive nro 5
Valokuvaamiseen panostaminen. Olen jo vuosia kokenut intohimoa valokuvausta kohtaan, mutta varsinainen vaivannäkö asiaan on puuttunut. Tänä vuonna aion ottaa selvää, onko kyseessä aito intohimo vai enemmän pintaliitoinen mielenkiinto.

Toive nro 6
Luontosuhteen kasvattaminen. Haluan kokea juurtumisen luontoon, tehdä paluun raikkaaseen ilmaan. Tämä on jo nyt aluillaan, mutta uskon että saan luontosuhteeni kukoistamaan vuoden 2019 aikana. Lähimetsät ja -järvet tulkoon tutuiksi!

Vuosi 2019

Noniin, eikös tuossa olisi jo tarpeeksi yhdelle vuodelle? Vuodessa on kuitenkin vain 12 kuukautta, ja ne menevät yllättävän nopeasti kahta työtä puurtaessa. Pitää maksimoida vapaa-aikansa toki, mutta ei epärealistisella tavalla. Pitää jättää aikaa tv-kulttuuriin perehtymiselle ja liian monille seuratuille instastooreille 😉

Mutta vielä muutama totuuden sana: tänä vuonna olen aloittanut työt kolmessa eri firmassa, joista kahdessa olen vielä työsuhteessa. Olen saanut diagnoosin väsymysoireyhtymästä ja joutunut miettimään elämää uudelleen. Olen käynyt kolme kertaa ulkomailla, ja kaikilla kerroilla tuntenut pientä väkinäisyyttä energiavajeen takia. Olen käynyt läpi pienimuotoisen identiteettikriisin, jonka aloitti töiden päättyminen pitkäaikaisessa työpaikassa ja päätti keskustelut ystävien kanssa tämän kuun puolella.

Vuosi siinä meni, mutta täältä tullaan taas uutena ihmisenä! Ja yhdestä asiasta sentään olen kiitollinen: että olen saanut käydä tämän matkan läpi yksin. Sinkkuna en ole voinut turvautua arjessani kehenkään, vaan olen päässyt kasvamaan omiin uomiini ihan itsekseni. Ja tästäkin pitää olla kiitollinen.

Mitäs suunnitelmia sulla on vuodelle 2019? Ootko kova suunnittelemaan vai meetkö enemmän fiiliksen mukaan?

Ja muistathan, että mut löytää myös täältä:
FB @DramaOnTheRoad
IG @dramaontheroad

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.