fbpx Skip to content

Jouluhörhön Tampere-seikkailut

Tampereen joulu on mielestäni Suomen kaunein joulu. Mä rakastan joulua, niin paljon ettei se varmaan ole enää edes tervettä. Viime vuonna keräsin omat lempparini joulumenoista ja -mestoista! Toivottavasti näistä on apua sunkin joulufiilistelyssä.

Tampere joulutori

Tampereen Joulutori

Tampereen joulu on ihanan tunnelmallinen. Joulutorilla tulee käytyä useamman kerran. Tärkein käynti on ehdottomasti Joulutorin sulkeutuminen: Raatihuoneen parvekkeelta lausutaan Joulurauhanjulistus ja orkesteri soittaa jouluisia sävelmiä. Perinteisesti tämä tapahtuu 22.12. klo 18.  Glögiä hörppien tämä on varsin tunnelmallinen tapa rauhoittua joulun viettoon. Tästä vuodesta ei ole vielä mainintaa tapahtuuko tätä vai ei, mutta toivon todella että tapahtuu. Meen paikalle varmuuden vuoksi!

Tampere joulutori

Tampere joulutori

Tampereen joulu

Tampereen Joulutorin hyviä puolia ovat ehdottomasti hyvät käsityöläistuotteet, joululahjainspiraatio ja ruuhkattomuus. Toki torilla on ihmisiä paljon, mutta moniin muihin joulutoreihin verrattuna maltillisesti. Itse nappaan mukaan aina sinappia, suklaata, kastanjoita, glögiä ja Pyynikin munkin. Ohranjyvän teltassa on tarjolla hehkuviiniä, ai että! Tutkimusretkelle on päästävä pian!

Tampere joulutori

Tallipihan Joulu

Tallipihan Joulu on ehdoton kohde etenkin lapsiperheille. Tätä suloisempaa, sympaattisempaa ja söpömpää paikkaa ei Tampereelta löydy, etenkään joulun aikaan. Tallissa on myös jouluvieraita: lampaat odottelevat silittelyä! Pihalla puolestaan on vanhanajan karuselli.

Tallipihalta löytyy kahvila, Joulutori Tallista, puoteja ja suklaapuoti. Pihalta pääsee myös hyppäämään vossikka-ajelun kyytiin, joka vie Finlaysonin palatsin pihan läpi. Pikkurahalla jännittävä kokemus lapsille! Kahvilassa puolestaan on usein tunkua, mutta tarjottavat ovat jonotuksen arvoisia. Ja Tallipihalta löytyy myös pari omaa lempparia: Nooran Putiikki ja Suklaapuoti. Tallipihalta tehtyjä spontaaneja ostoksia ei kadu jälkikäteen 😉

Tampere joulutori

 Tampere joulutori

Joulubuffa Vaihmalan Hovissa

Joka vuosi käyn jossain joulubuffassa. Viime vuonna pääsin työn kautta testaamaan Vaihmalan Hovin joululounaan ja siitä tuli kyllä yksi lemppareistani! Ihanan perinteinen ja laadukkaasti tehty. Hinta tälle herkulliselle lounaalle on 28,90€. 

Toinen lemppareistani (ehkä hieman yllättäen) on IKEAn joulupöytä. Täällä käyn joka vuosi, sillä Family Membersit saavat syödä 10€ hintaan. (Ilman alennuksia 15, lapsille 4/8€). Joulupöydästä löytyy kaikki tärkein mitä joulupöydästä pitää löytyä: laatikot, lohta, majoneesisia ”salaatteja” ja sinappisilliä. Kannattaa kiertää ensin tavarat, jos ihan ostoksillekin meinaa samalla reissulla. Maha täyttyy melko pian tässä pöydässä eikä sen mahan kanssa halua enää jatkaa ostoksille vaan suoraan kotiin 😀

Tässä mun jouluvinkit Tampereen seudulle! Hyvää joulua kaikille! 🙂


Ja muistathan, että mut löytää myös täältä:
FB @DramaOnTheRoad
IG @dramaontheroad

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.