fbpx Skip to content

Ensikertalaisena Lontoossa – miten selvitä paineitta?

Lontoo on varsinainen turistikaupunkien monsteri. Siellä riittää näkemistä ja tekemistä vuosiksi, kaupunginosia on kyllästymiseen saakka ja kuppiloita niin monella eri etnisellä taustalla, että vähemmästäkin menee pää sekaisin. Ihanaa kuitenkin, että olet ottanut haasteen vastaan ja lähdet ensimmäiselle reissullesi Lontooseen! Lontoo on upea paikka, jos ei ota suomalaiseen tapaan liikaa paineita ”turresuorittamisesta”.

Lontoo on parhaimmillaan, kun kuulostelet sitä rauhassa etkä yritä laittaa sitä päässäsi mihinkään muottiin jo etukäteen. Ensikertalaisena Lontoossa kannattaa myös muistaa, ettei kaikkea tarvitse nähdä kerralla. Viikonkin reissulta jää nähtävää, jos haluaa yhtään tunnelmoida kaupunkia.

Mutta mitäs sitten itse tein ensikertalaisena Lontoossa? Marraskuussa 2016 laskeuduin Lontooseen ja jo koneessa tuli tunne, että nyt olen saapumassa jonnekin minne kuulun, mutta mitä en vielä tunne. Tunne osoittautui oikeaksi.

Lempipuraisuni Lontoossa

Lontoossa yksi lempiasioita on: ruoka. Maistelen uutta, turvaudun tuttuun paikkaan ja luon makumuistoja aina kun mahdollista. Tarvitseehan ihminen energiaa – Lontoossa tulee käveltyä paljon.

Portobello Road: The Duke of Wellingtonin Ladies That Lunch. Suuntaan tänne AINA heti ensimmäisenä päivänä, tästä on muodostunut oma yksinäinen perinteeni. Jaa miks? No kun täällä tähän kyseiseen lounaaseen kuuluu lasi skumppaa/proseccoa! Ja pitäähän sitä juhlistaa, että muija vallottaa Lontoota, jälleen. Tänne eksyin marraskuussa 2016, ensikertalaisena Lontoossa, ensimmäiselle lounaalle ensimmäisellä reissullani.

Jälkkäriä varten suuntaa tien toiselle puolelle GAIL’s Bakeryyn: täällä kannattaa ottaa porkkanakakku, joka on taivaallisen makuinen ja massiivisen kokoinen.

First trip to LondonLadies that lunch: Chicken, egg and avocado salad with sparkling, £12

Brick Lane Marketin lähistöllä: : The Culpeperin Sunday Roast. Täältä voikin mukavasti jatkaa Brick Lane Vintage Marketille. Todella vierailemisen arvoinen paikka!

Hienompaan tilaisuuteen ja hetkeen kannattaa suunnatta Dinner by Hestoniin – rakastuin tähän ravintolaan jo ennen menoamme. Tässä kahden Michelin-tähden ravintolassa mandariinit eivät ole mandariineja ja linnunmunat sinisiä ja syötäviä. Siis niinku, MITÄ??! Dinner by Hestonista voit lukea lisää täällä: Cracking that egg!

First trip to London

Budjettiunia Lontoossa

Mun lempparisijainnit majoitukselle Lontoossa ovat Notting Hill ja King’s Cross/Camden, ja niihin molempiin löytyy hyvä vinkki. Nyt tammikuussa menen uuteen tuttavuuteen sekä King’s Crossilla että Paddintonissa (sama hotelliryhmä tosin), ja kirjoitan siitä erikseen.

Lontoossa majoitus vie aina ison budjetista, jos budjetilla meinaa reissata. Siihen pitää vain asennoitua, että hyvästä sijainnista, viihtyvyydestä ja aamiaisesta saa maksaa. Itselle sijainti on näistä tärkein. Jos budjetti on todella tiukka, valintani on Hostelli Clink 78. Tämä ei ole Lontoon halvin hostelli, mutta hinta-laatusuhde on hyvä. Majoitun aina Bird’s Nest Doormseihin (8 petiä huoneessa), välttyäkseni turhalta sekoilulta. Koko kerros on omistettu naisille ja ainakin itse koen olevani rennompi, kun ei ole samassa huoneessa miehiä lainkaan. Huoneita Bird’s Nestissä on muistaakseni 4, kaikki dormeja. Clink 78 on alle kilometrin päässä King’s Crossin asemalta.

First trip to London

Hotelli Vincent House oli ensimmäinen hotelli missä majoituin Lontoossa. Twin room oli mukava yllätys: meillä oli omat huoneet! Huoneeseen astuttiin eteisiin, vasemmalla oli kylppäri ja sitten aukesivat ovet omiin huoneisiin. Iso plussa myös aamiaisesta, jolla oli muutakin kuin vain leipää. Sijainti oli kuitenkin tässäkin paras: 200m Notting Hill Gaten asemalta. Etenkin jos olet ensikertalaisena Lontoossa, tämä sijainti on täydellinen.

Nähtävyyksien perässä nääntymiseen saakka?

Ei maksa vaivaa! Jos yrität ”suorittaa Lontoon”, sori, et tule onnistumaan. Ja toisaalta Lontooseen on kiva jättää jotain nähtävää ensi kerrallekin, koska tänne tulee palattua. Tässä nyt kuitenkin listattuna ne asiat, mitkä itse koen ehdottomasti näkemisen arvoiseksi.

Kannattaa yhdistää nähtävyyksiä samalle reissulle: matkalla London Dungeoniin saat ikonisen kuvan Big Benistä ja Westminsteristä. Ja itse London Dungeon kannattaa oikeasti kokea! Hauska ja jännittävä elämys vie sinut matkalle Lontoon karuimpaan (ja mielenkiintoisimpaan) historiaan!

First trip to London

Lempipaikkani Lontoossa on ehdottomasti Camden. Käyn siellä joka kerta monta kertaa, jos vain aika riittää. Tämä on myös yksi syy miksi majoitun useimmiten King’s Crossille – vartin metromatka Camdeniin. Ajoitan reissuni tänne usein lounasajalle – rakastan Camdenin Food Markettia. Vinkkinä Camden Marketille: varaudu käteisellä, täältä tekee ihania löytöjä eikä kaikilla myyjillä ole korttikonetta. Jos etsit lastenvaatetta, vieraile Josiah Amarin luona. Mun kaverin lapset (ja kaveri itse) on koukussa näihin vaatteisiin! Maria tekee lennosta mukaan vaatteita paikalla olevista kankaista, tai voit valita rekistä. Hinta ei todellakaan ole päätähuimaava vaikka laatu onkin.

First trip to London

Notting Hill ja värikkäät ovet: näkemisen arvoinen kerran elämässä. VAROITUS! Näiden ovien takana on ihmisten oikea elämä. Harva arvostaa sitä, että turret näpsivät kuvia heidän elämästään. Joku saattaa tulla ****uileen.

Tower Bridge: kiva kävelyreitti parhaan Sticky Toffee Puddingin luo. Söin siis elämäni parhaimman Sticky Toffee Puddingin jossakin terassilla Tower Bridgen lähellä. En tiedä paikan nimeä, mutta etsi näillä ohjeilla (kuvasta lisävinkkiä alla): Thamesin eteläistä jokirantaa suuntaa kaakkoon rantabulevardille, joka on täynnä ravintoloita. Eli siis joen toisella puolella Tower of Londonista, ja siitä poispäin kulkien. Voiko tätä enää epäselvemmin selittää? Etenkin jos olet otsikon mukaan ensikertalaisena Lontoossa 😀

First trip to LondonJos sinulla on aikaa ja mahdollisuus jättää Lontoo taaksesi päiväksi, suuntaa Harry Potter -studiolle Warner Bros Studios The Making of Harry Potter. Huikee kokemus, etenkin fanille. Pääset vierailemaan Viistokujalla, Suuressa Salissa, näkemään Hagridin mökin ja monet muut. Varaa sisäänkäyntiaika ainakin muutama kuukausi etukäteen, täällä on ryysis aina.

Yleisiä marketteja Lontoossa, missä kannattaa käydä: Portobello Road, Brick Lane, Spitalfields. Koska melkein näillä kaikilla on samat tavarat mynnissä, kannattaa ajoittaa vierailu lounasaikaan. Hyvää ruokaa näiltä saa aina!

First trip to LondonMikä löytö Brick Lanen Vintage Marketilta!

Final words: #FoxIsRight

Mikä sitten on oikeasti tärkeää Lontoon-reissulla? Sydämen seuraaminen. Anna Lontoon halata sinua, ottaa sinut omakseen, näyttää sinulle salaisuutensa.

Etsi totuutta pikkukujilta, maistele uusia makuja, pidä silmät auki uusille kohtaamisille.

First trip to London

Ja muistathan, että mut löytää myös täältä:
FB @DramaOnTheRoad
IG @dramaontheroad

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.