fbpx Skip to content

Dinner By Heston – and cracking that egg!

Last updated on 27 helmikuun, 2019

Uulalaa mikä aihe! Varasin juuri lennot Britteihin parin viikon reissulle, ja olen Lontoossakin 5 yötä. Lontoossa on myös mun kaikkien aikojen lemppariravintola ja safkaamismesta: Dinner By Heston. Te, jotka olette katsoneet Masterchef Australiaa yhtä uskollisesti kuin minä, tiedätte, että Heston Blumenthal on käsittämätön mies. Legenda eläessään.

Hestonilla on upeiden silmälasien lisäksi kuuluisin ravintolansa Lontoon lähettyvillä pikkukylässä: The Fat Duck (3 Michelin-tähteä). Mulla ei ole ollut vielä varaa mennä sinne syömään, mutta joku päivä aion mennä. Viinipaketteineen tämä 7-10 ruokalajin aistielämys kustantaa muistaakseni £260-350. Että silleen.

Onneksi Lontoossa on keskustassa Hestonin edullisempi ravintola (2 Michelin-tähteä), ja vaikka sinnekin saa rahaa uppoon, niin vähän hillitymmin. 3 ruokalajin illallinen + shampanjapullo puokkiin seuralaisen kanssa kustansi Dinner By Hestonissa £130 per nassu. Muut illat syötiinkin sitten budjetilla 😀

Hinnasta huolimatta haaveilen paluusta, nyt kun on lentoliputkin jo ostettu. En ole ikinä ollut syödessäni niin onnellinen kuin täällä. Mikään ruokailukokemus ei ole myöskään jäänyt mieleen näin vahvasti. Mainittakoon, että meille käytiin myös tarjoamassa jäätelöä, joka valmistettaisiin siinä sun pöydän vieressä nestemäisellä typellä. Need I say more?

3 ruokalajin illallinen Dinner By Hestonissa

Tiesin jo etukäteen minkä alkuruoan ja jälkiruoan tilaisin, sillä pari menulla olevaa ruokalajia olivat tunnettuja jo Masterchef Australiasta. Enkä pettynyt! En olisi myöskään koskaan voinut kuvitellakaan, että olisin starstruck ruokalajista.

Dinner by HestonMeat Fruit: kananmaksaa mandariinin muodossa. Hämää silmää, mutta tuo ei ole mandariini. Eikä satsuma.

Dinner by HestonKyyhkyä maailman upeimman kastikkeen kera. En enää syö lihaa, mutta tämän voisin syödä.

Dinner by Heston, LondonIllan tähti: Eggs In Verjuice. Sisällä kookospannacottaa, kahvin makua, ja sitruunakastiketta. Tuo ”linnunmuna” itsessään on valkosuklaata, ja ”pesä” on käsittääkseni jonkinmoista sokeri-siirappihässäkkää. Pesä oli ehkä paras osa koko jälkiruokaa, yllättävää kyllä!

Dinner by Heston
GRANDE FINALE: CRACKING THAT EGG! Olo oli kuin teini-ikäisellä fanitytöllä tässä kohtaa.

Kaiken kaikkiaan Dinner By Heston on todella suositeltava paikka minne jättää osan lompakonsisällöstään. Tällä hetkellä valkoviiniä siemaillessani pelkään vähän, että kohta repäsen ja varaan pöydän mulle ja kaverille tammikuulle, mikä ei tässä rahatilanteessa olisi ehkä järkevin veto….

Mutta millonkas mä mitään järkevää olen tehnytkään, ja rahathan on tarkotettu elämyksiä varten, right?

Ootko sä ikinä ollut syömässä Michelin-palkitussa ravintolassa? Täyttyivätkö odotukset vai oliko odotuksia liikaa ja illasta jäi käteen vain karvas pettymys ja iso lasku?

Ja muistathan, että mut löytää myös täältä:
FB @DramaOnTheRoad
IG @dramaontheroad

Jos et ole käynyt Lontoossa, lue mun vinkit ensimmäiselle reissulle: Ensikertalaisena Lontoossa.

Ja jos tuntuu, että tämä ravintola veisi valtaosan budjetista mutta sitä ei sovi silti missata, säästä majoituksessa: Point A -hotellit Lontoossa.

Kannattaa myös tsiigata Oton blogi, Otto kun asustaa Lontoossa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.